Tanok: Crna Gora zaslužuje članstvo u EU

Radio Titograd

06.07.2019, 00:00h

< 1 min

Crna Gora mora dobiti priznanje za dugogodišnji rad na putu ka Evropskoj uniji i nema sumnjne da da će biti sledeća članica Evropske zajednice, kazao je dugogodišnji specijalni izvjestilac, Čarls Tanok.

On je za Televiziju Crne Gore rekao da je prateći Crnu Goru, uvijek govorio da je ta država najbolja priča na Balkana.

»Uvijek sam vjerovao u princip regate i to da će Crna Gora biti prvi brod koji će stići do cilja. Dobra ste i uspješna priča i neko ko radi domaći zadatak«, rekao je Tanok.

Kako je kazao, on je svjedok crnogorskog napretka.

»Ja sam svjedok vašeg napretka i naravno da zaslužujete da budete dio Evropske unije prije svih ostali država regiona koje je ne napreduju ni upola kao vi«, poručio je Tanok.

On je rekao da je vidio hrabre odluke Crne Gore, poput priznanja Kosova i uvođenja sankcija Rusiji.

»To su bile teške ali hrabre odluke za Crnu Goru i zato vam čestitam«, poručio je on, dodajući da vjeruje da će isto cijeniti i novi sastav Evropskog parlamenta.

»To su razumni ljudi koji su svjesni da projekat velike unije nije i neće biti kompletan bez država Zapadnog Balkana. Zato mislim da neće biti mnogo izmjena s obzirom na novi sastav Evropske komisije«, kazao je Tanok.

On je dodao i da bojkot nikad nikom ništa nije donio i pozvao opoziciju da se vrati u skupštinske klupe.

On je rekao i da će orden crnogorske zastave prvog stepena, u znak poštovanja za sve što je uradio za Crnu Goru tokom mandata specijalnog izvjestioca čuvati do kraja života.

 

 

 

 Izvor: TVCG/Mina

 

 Izvor: TVCG/Mina

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 08:01h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:58h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:38h

Skip to content