Sindikat medija najoštrije osuđuje prijetnje urednici M portala: Nadležni da hitno utvrde ko je slao mejlove

Radio Titograd

12.09.2022, 10:21h

< 1 min

Foto: Sindikat medija

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije osuđuje prijetnje urednici M portala Danici Nikolić i poziva nadležne da hitno utvrde ko je poslao mejlove sa jezivim prijetećim porukama.

– Prijetnje novinarima i medijskim radnicima u Crnoj Gori, koje se nastavljaju i koje su sve češće u onlajn sferi, su nedopustive, naročito zbog drugačijeg mišljenja. Ponavljamo da svi mediji i novinari imaju pravo na autonomne uređivačke politike i da to ne smije biti razlog za njihovo brutalno targetiranje – saopštili su iz SMCG.

Oni su pozvali političare da prestanu sa prozivanjem medija zbog toga što im se ne sviđa njihovo izvještavanje, jer, kako su naveli, i to može stimulisati napadače da prijete novinarima i medijima.

– Veliki broj napada i prijetnji novinarima prethodnih godina rezultat je političkih i društvenih tenzija u državi i zato političke elite moraju biti posebno senzibilne prema zaštiti prava novinara na slobodno informisanje. Podsjećamo da je tokom avgusta i septembra registrovano čak šest napada i prijetnji upućenih novinarima i medijskim radnicima – zaključili su u saopštenju.

 

Iyvor>Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

07.12.2022. u 20:23h

Skip to content