Indijci ginu praveći selfije sa slonovima

Radio Titograd

08.01.2018, 00:00h

2 min

Sve popularniji trend u istočnoj indijskoj državi Orisa – pravljenje selfi fotografija sa divljim slonovima, doveo je do povećanog broja zabeleženih napada slonova, čak i smrtnih slučajeva, piše Bi-Bi-Si.

Jedan od tih slučajeva desio se kada je jedan slon zalutao u selo, a veliki broj ljudi okupio se oko životinje i počeo da je slika.

Uznemirena životinja uhvatila je jednog dečaka surlom, bacila ga na zemlju i usmrtila.

Sličan napad desio se i u septembru, kada je slon ubio pripadnika obezbeđenja koji mu se približio želeći da napravi selfi sa životinjom.

Osim toga, zabeleženi su brojni slučajevi kada su životinje zadale ozbiljne povrede osobama koje su htele da se slikaju sa njima.

„Ima dosta slučajeva napada slonova, ali o malo njih se zna“, rekao je Bi-Bi-Siju ekspert za životinje Bisvadžit Mohanti.

Vlada Orise počela je da se ozbiljno bavi ovim trendom, a kako je rečeno za britanski javni servis, u planu je da se organizuju vežbe i kampanje kako bi se podigla svest o opasnosti približavanja divljim slonovima.

Prema zvaničnim podacima, 60 osoba je poginulo prilikom napada slonova, ali nisu svi povezani sa pravljenjem selfi fotografija.

Kako se navodi, slonovi izlaze iz šuma i približavaju se naseljenim mestima najverovatnije zbog nedostatka hrane, a u decembru i januaru se beleži veći broj slonova koji na plantažama pirinča pronalaze hranu.

Prema istraživanju Univerziteta „Karnegi Meloun“, Indija poslednjih godina drži negativan rekord po broju smrtnih slučajeva osoba koje su pokušavale da naprave selfi.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

08:37h

Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:37h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:26h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:17h

Titogradske vijesti, top1

09.12.2023. u 07:02h

Skip to content