GRČKO LJETO sa agencijom “Gallileo”: Provedite DEVET NEZABORAVNIH DANA na KRFU!

Radio Titograd

08.06.2019, 00:00h

5 min

U Homerovoj „Odiseji“ mogli smo da čitamo da je Odisej upravo na Krfu, „grebenu punom vrhova“ kako glasi prevod sa grčkog jezika, pronašao sklonište na kraju svojih lutanja gdje su ga ugostili kralj Alkinos i njegova kćerka Nafsika.

  

Foto:Screenshot/youtube.com

Osim u mitologiji, zeleno ostrvo kako još nazivaju Krf zbog bujne vegetacije koja njime dominira, jedno od najljepših grčkih ostrva u Jonskom moru, svoje mjesto visoko drži i na turističkoj mapi, kao savršena destinacija za odmor u ljetnim mjesecima.

Sa tim su saglasni i putnici turističke agencije „Gallileo“, koji su odmor na popularnom grčkom ostrvu ocijenili najvišom ocjenom u odnosu na uloženi novac.

Agencija „Gallileo“ posvećena je stalnom unaprjeđenju nivoa usluge, pa će tako ove godine potpuni doživljaj Krfa biti upotpunjen odlaskom na neke nove plaže, uz kvalitetno organizovan noćni provod.

Foto:greecetravel.com

Putovanje u trajanju od fenomenalnih devet dana se organizuje 12. i 26. jula, a za one koji na odmor kreću u avgustu tu su čak tri termina: 2., 9. i 16. avgust, što je sjajna prilika da ovo ljeto provedete otkrivajući istoriju i prirodne ljepote Krfa.

Noćna vožnja autobusima visoke turističke klase agencije „Gallileo“ kreće preko Albanije do feribrota u luci Igumenica, odakle slijedi plovidba do ostrva u trajanju od 1h 45min.

Po dolasku na ostrvo, organizovani panoramski obilazak starog grada, ostaviće sjajan utisak na putnike, koji će nesumnjivo uživati u istorijskim prizorima. Tokom istorije na Krfu su izgrađene dvije tvrđave: Stara i Nova tvrđava.

Foto:greeka.com

Najočuvanija vizantijska tvrđava u Grčkoj je Stara tvrđava, koja datira iz 10. vijeka. Na glavnom ulazu u tvrđavu postojao je drveni most koji se noću podizao, a danas je na njegovom mjestu drveni most koji trvđavu spaja sa najvećim trgom Esplanadom. Na vrhu utvrđenja se nalazi kula sa satom i svetionik iz 1882. godine, dok se u njenom južnom dijelu se nalazi anglikanska crkva Svetog Đorđa, koja je za potrebe engleskog vojnog garnizona izgrađena 1840. godine. Gotovo nestvaran pogled na okolinu sa tvrđave idealan je trenutak da fotoaparatom zabilježite divne predjele Jonskog ostrva.

Foto:tripadvisor.com

Remek djelo vojne arhitekture iz 16. vijeka, Nova tvrđava, koji danas predstavlja  prostor u kojem se održavaju razne kulturne manifestacije. Nakon obilaska tvrđava, imaćete priliku da posjetite spomenik- Enozis, posvećen ujedinjenju Jonskih ostrva sa Grčkom koji se desio 1864. godine.

Velelepni ostatak britanske vladavine na Krfu je svakako palata Svetog Mihaila i Svetog Đorđa, koja će vas oduševiti svojom arhitekturom i predivnim vrtom ispred palate u kojem se nalazi statua lorda Adama Frederika. Engleski guverner je dao izuzetan doprinos razvoju Krfa izgradnjom 11 km dugačkog vijadukta, kojim se dovodila pijaća voda u grad.

Obilazak Krfa ne bi bio potpun ako se ne posjete vjerska zdanja poput crkve Svetog Spiridona, zaštitnika grada. Prema predanju Sv. Spiridon je u nekoliko navrata spasavao ostrvo od epidemije bolesti i osvajača, tako da je najčešće muško ime na ostrvu Spiridon ili skraćeno Spiros, upravo njemu u čast.

Nakon čekiranja u hotelu sa tri zvjezdice, slobodno vrijeme možete provesti na plaži Royal Baths Mon Repo koju odlikuje najfiniji pijesak i kristalno čisto more.

Foto:blog.tripinview.com

Treći dan vašeg odmora rezervisan je za sjajni izlet na Paleokastricu, koja se nalazi na sjeverozapadnoj obali ostrva. Predivne uvale za kupanje kao i obližnje morske pećine u stijenama, raj su za avanturiste i ljubitelje prirode. Na Paleokastrici u zelenom okruženju se nalazi istoimeni manastir koji je sagrađen davne 1225. godine, a današnji izgled uobličen je između 18. i 19. vijeka.

Foto:Screenshot/youtube.com

Osim predivnih pješčanih plaža po kojim je Krf prepoznatljiv, putnicima koji uživaju u zabavi vodenih parkova, nezaboravnu avanturu pružiće jedan od najvećih u Grčkoj, Aqualand, koji u svojoj ponudi nudi veliki broj bazena i tobogana za djecu i odrasle.

Na tlu Krfa odigrali su se brojni istorijski događaji, a u sjećanje na jedan od njih podignut je muzej- Srpska kuća, posvećen stradanju srpske vojske u tokom prvog svjetskog rata. Putnici agencije “Gallileo” u okviru izleta imaće organizovano razgledanje muzeja a potom obilazak vidikovca Kanoni, sa kojeg će moći da uživaju u spektakularnom pogledu na manastir Panagia Vlaherna i legendarno ostrvo Pontikonisi ili Mišje ostrvo. Prema legendi Pontikonisi je nastao kada je grčki Bog Posejdon pretvorio Odisejev brod u stijenu, kako bi osvetio sina Polifema, kojeg je Odisej pri povratku na Itaku oslijepio.

Foto:travelpassionate.com

U poslijepodnevnim časovima agencija „Gallileo“ vas vodi na plažu Glifada, na kojoj su osim kupanja aktuelne brojne druge aktivnosti poput odbojke na pijesku, ronjenja, a možete isprobati i vožnju bicikla na vodi.

Nekadašnje ribarsko selo a danas nezaobilazno turističko mjesto na Krfu je Sidari, koje privlači veliki broj turista zbog svoje fascinantne prirode. Neobično isklesane stijene zajedno sa pješčanom plažom čine svojevrsan kanal, koji je nazvan „kanal ljubavi“. Prolaz kroz jednu od njih je tunel ljubavi, a ako među vama bude hrabrih parova koji će plivajući prođi kroz tunel, budući da je voda previše hladna, vjeruje se da taj par ostaje zauvijek zajedno.

Foto:greeka.com

Pretposljednji dan putovanja sa agencijom “Gallileo” upotpunite krstarenjem istočnom obalom ostrva, tokom kojeg ćete uživati u mirisu čempresa i mora, kao i pogledu na  plaže Barbati, Nisaki, Kalami, Kuloura, a avanturisti među vama u kupanju u egzotičnim uvalama koje su nedostupne sa kopna.

Nakon brojnih izleta, obilazaka i razgledanja okoline Krfa, posljednji dan na sjajnom grčkom ostrvu možete iskoristiti uživajući u šetnji kroz bogati istorijski i kulturni stari grad, ali i individualnim obilascima jedinstvenih predjela Krfa poput ostrva Vido, na kojem se nalazi Mauzolej- kosturnica sa posmrtnim ostacima srpskih vojnika.

Bogati plan putovanja sa agencijom “Gallileo”, osim fantastičnih dnevnih i večernjih sadržaja koji će ispuniti vaša očekivanja tokom devetodnevnog druženja, unaprijediće vaše znanje o ovom dijelu Evrope na najljepši mogući način- putovanjem.

Sasvim dovoljan razlog da vaš izbor ovog ljeta bude Krf sa agencijom “Gallileo” koja je svojim putnicima pripremila savršeni odmor, po fantastičnim cijenama aranžamana, koja 12. jula iznosi 280 eura, dok u drugim terminima tokom jula i avgusta iznosi 310 eura, sve naravno uz mogućnost plaćanja na rate.

Za sve dodatne informacije, agenciju “Gallileo” možete kontaktirati na brojeve telefona: 020/229-590, 068/029-178, putem društvenih mreža, ili direktno posjetiti njihove prostorije, na adresi – Bulevar Džordža Vašingtona u Podgorici.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 13:24h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 11:21h

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 11:17h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:51h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 08:59h

Skip to content