Bacila se s broda? “Ta glupača će nas koštati 600.000 dolara”

Radio Titograd

21.08.2018, 00:00h

2 min

 Britanka koja je u Jadranu 10 sati čekala spasioce nakon što je pala s kruzera, navodno se s njega sama bacila zbog 'pijane svađe s dečkom', piše Daily Mail. 

Longstaf je preživjela  tako što je, prema njeninim riječima, pjevala i plivala cijelo vrijeme. No, u trenutku kada je nestala s kruzera 'Norveška zvijezda', nedaleko od Pule, kapetan je oglasio alarm i rekao da je Longstaf – skočila.   

Putnici broda tvrde kako je nemoguće jednostavno pasti s palube, a jedini način na koji je Kej Longstaf mogla završiti u moru jeste da je skočila.

''Probudio nas je alarm i kapetan se obratio svima: 'Moram vas upozoriti da je neko skočio s broda i da ga trenutno tražimo'' – objasnio je putnik Edi Paladino.

Dodao je i da su pronašli njenu majicu na palubi.

Britanka pala sa kruzera, cijelu noć provela u moru

''Nije pala, skočila je nakon što se posvađala s dečkom. Nema šanse da je uspjela pasti, pa ograda je previsoka. Ako želiš preći preko nje, moraš se popeti'' – izjavio je drugi putnik Bern Love. 

''Pila je tu veče, a sve je snimila kamera''- tvrdi i član posade Daniel Punč.

Dodao je i da je razgovarao s Kej cijele semice, te da se cijelo vrijeme prepirala sa svojim dečkom. 

Drugi su pak putnici izjavili i da je Kej pila cijelu noć, a kako saznaju britanski mediji, policija trenutno sprovodi istragu i razgovara upravo s konobarima koji su ju posluživali.

Policija je razgovarala i s njenim dečkom Kregom Rejmontom, koji je potvrdio da je zajedno sa svojom djevojkom cijelu veče pio, te da su se svađali prije pada.

No, nakon što se se posvađali, Kreg se vratio natrag u kabinu. Tada su ga obavijestili da su pronašli njene stvari, ali da je ona nestala.

Majka vlasnika kompanije, 55-godišnjeg Endrjua Stjuarta, nazvala je Kej 'glupačom'.

Istakla je da je razgovarala sa svojim sinom nakon incidenta koji će ih koštati oko 600.000 dolara.

Otac djevojke, Ron Longstaf, penzionisani policajac, istakao je da Kej prolazi kroz težak period života, no nije htio davati detalje.

Otkrio je i da uopšte nije znao da je njegova ćerka pala s broda, sve dok to nije vidio na vijestima. 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.03.2023. u 20:17h

Sport, top2

29.03.2023. u 19:15h

Titogradske vijesti, top1

29.03.2023. u 15:28h

Skip to content