Đeljaj: Iniciraću razgovor sa čelnicima Dečića o mogućnosti istupanja iz lige jer smo meta najprizemnijih napada

Radio Titograd

19.04.2024, 13:02h

< 1 min

Foto: FSCG

 

Nakon odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza da kazni FK Dečić sa 1000 eura zbog slabe organizacije utakmice protiv Budućnosti, oglasio se predsjednik Opštine Tuzi Lindon Đeljaj.

Najavio je da će razmotriti istupanje iz Meridianbet Prve lige zbog nacionalističkih i šovinističkih uvreda.

“Svi koji su bili na stadionu tog dana, kao i gledaoci koji su na televiziji pratili jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, prisustvovali su ponovnom ničim izazvanom izlivu divljaštva, mržnje i šovinizma.

I umjesto da, nakon nekoliko sličnih skandala, FSCG decidirano pokaže nultu toleranciju na rasizam, što je i tendencija same UEFA-e kroz kampanju SAY NO TO RACISM, Disciplinska komisija je, svojim odlukama, pokazala da direktno podstiče ovakvo ponašanje, koje ne služi na čast ni državi ni sportu uopšte.

Kao čelnik Opštine Tuzi, koja je osnivač FK Dečić, iniciraću razgovor sa Upravnim odborom kluba i koalicije na vlasti o mogućnosti da naš klub istupi iz lige, jer umjesto aplauza za korektno ponašanje naših navijača i sportsku igru koju igrači pokazuju na terenu, FK Dečić je već nekoliko godina meta najprizemnijih nacionalističkih i šovinisitičkih napada.

Obratićemo se UEFA-i i FIFA-i s predlogom da suspenduju i preduzmu neophodne mjere prema FSCG zbog podrške rasizmu i šovinizmu, mržnji na nacionalnoj osnovi prema Albancima, a što se u kontinuitetu manifestuje i koje FSCG ne kažnjava shodno disciplinskom pravilniku”, kaže se u saopštenju Đeljaja.

Utakmica je bila prekinuta na skoro sat jer su navijači Budućnosti ubacivali pirotehniku u teren.

Fudbalski savez sankcionisao je klub sa stadiona pod Goricom sa 10 hiljada eura.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content