Željeznjak ljetos zvao Bečića u Moskvu, lider DCG nije otišao

Radio Titograd

18.01.2018, 00:00h

2 min

Željeznjak ljetos zvao Bečića u Moskvu, lider DCG nije otišao

Sergej Željeznjak, visoki funkcioner  parije ’’Jedinstvena Rusija’’ poslao je, prema dokumentu u koji je Antena M imala uvid, lideru Demokrata Aleksi Bečiću zahtjev, odnosno poziv da se sastanu I razgovaraju o političkim prilikama u Crnoj Gori, regionu i Evropi.

 U pozivu koji je lideru Demokrata Aleksi Bečiću poslat poslat 28. avgusta prošle godine navedeno je sljedeće:

’’Partija ‘Jedinstvena Rusija’ vodi aktivnu međunarodnu politiku i jedan od prioriteta za nas je razvoj odnosa sa političkim partijama balkanskog regiona. Smatram važnim za naše partije realizovanje konsultacija na temu situacije u Crnoj Gori, na Balkanu i Evropi u cjelini, koje bi mogle da rezultiraju saradnjom naših partija.

U vezi sa tim, predlažem da delegacija Demokratske Crne Gore na čelu sa Vama(Bečićem) posjeti Moskvu u drugoj polovini seprembra tekuće godine’’- navedeno je u pozivu koji potpisuje Sergej Željeznjak.

 Pitali smo Demokrate da li su se pozivu I odazvali.

 Generalni sekretar Boris Bogdanović nam je saopštio da do susreta nije došlo.

 ’’Nijedan predstavnik Demokratske Crne Gore od svog osnivanja u ime Demokrata nije posjetio Rusku Federaciju. O problemima Crne Gore i njenih građana razgovaramo isključivo u našoj kući’’- navedeno je u odgovoru Bogdanovića.

 Upitan da objasni đe je Željeznak prepoznao dodirne taačke politike Demokratske CG i Jedinstvene Rusije, te se odlučio da ih pozove u Moskvu, Bogdanović za antenu M kaže:

 ’’Povod I motiv su nam potpuno nepoznati, imajući u vidu da nemamo nikakvu komunikaciju sa predstavnicima stranke Jedinstvena Rusija’’.

 

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Magazin, top2

04.06.2023. u 16:13h

Titogradske vijesti, top2

04.06.2023. u 16:00h

Extra +, Titogradske vijesti, top1

04.06.2023. u 15:37h

Titogradske vijesti, top2

04.06.2023. u 12:39h

Skip to content