Savršeno putovanje za PRVOMAJSKE praznike: Uživajte u proljećnom ŠARMU Azurne obale

Radio Titograd

20.03.2018, 00:00h

4 min

Proljeće je idealno vrijeme za putovanja, upoznavanje drugih kultura i naroda. Lijepo vrijeme provedeno u društvu nama dragih ljudi, savršen je način za stvaranje novih uspomena, ali i sjajan predah od svakodnevnih obaveza.

 

 

Foto: slh.com

Međunarodni praznik rada, Prvi maj obilježava se širom svijeta kao datum kada su čikaški radnici, davne 1886. godine, otpočeli borbu za bolja radna prava. Prvo prvomajsko slavlje u Crnoj Gori, organizovano je 1919. godine, i mada je običaj da se tog dana izlazi na prvomajski uranak u prirodu, turistička agencija “Gallileo” je pripremila nevjerovatnu ponudu za vas, koja se sastoji u produženom odmoru i putovanju Azurnom obalom u trajanju od šest dana.

Putovanje udobnim autobusima počinje 27. aprila, kada se preko Hrvatske i Slovenije, kreće za Milano.

Foto: hotelmetro.it 

Glavni grad pokrajine Lombardija ima u svojoj ponudi niz istorijskih, monumentalnih građevina i mjesta koja svakodnevno fasciniraju turiste, a koja nećete ni vi zaobići poput: Trga Duomo, Milanskog Duoma, jedne od najvećih i najljepših katedrala na svijetu (sjajan primjer gotičke arhitekture), koju okružuje preko 3.500 statua, šetnje galerijom Viktorio Emanuele II (nastala 1880 i danas oduševljava svojom arhitekturom), Milanske Skale (najčuvena operska kuća na svijetu).

Foto: commons.wikimedia.org

Ono što turistima iz različitih krajeva svijeta posebno privuče pažnju, svakako je Dvorac Storcesko, a naročito izvanredan muzej sa remek djelima Mikelanđela, Аan Аakoma Trivulcija, Lota, Van Dajka, koji se nalazi u sklopu dvorca. Pješačku turu možete nastaviti i nezaobilaznim šopingom suvenira kojima Milano obiluje.

Treći dan putovanja sa turističkom agencijom “Gallileo”, nastavlja se ka Nici tj. Francuskoj rivijeri, ili Gradu anđela kako ga još nazivaju. Englesko i Američko šetalište, Ruska crkva (najveća van Rusije) samo su neka od mjesta koje morate vidjeti.

Da Nica nije samo turističko mjesto, govore i podaci da je ovo peti po veličini grad u Francuskoj i da je pravi biser Azurne obale, gdje podjednako uživaju kako mlade, tako i one nešto starije generacije. 

Foto: pasauliokeliones.it

Smještaj u hotelu sa tri zvjezdice, “napuniće vaše baterije” za izlete koji uključuju obilazak Antiba, Kana i Monaka. Mondenska ljetovališta odišu posebnim šarmom i svojim specifičnostima privlače brojne turiste. Antib je posebno interesantan ljubiteljima naše dinastije Petrović, jer je u ovom mjestu posljednje dane proveo, a na kraju je tu i preminuo, naš kralj Nikola. 

Foto: cannes-destination.com 

Ukoliko ste ljubitelj filmske umjetnosti, onda će vas obradovati posjeta Kanu, gdje se održava čuveni festival filmske umjetnosti. Bićete u prilici da obiđete festivalske dvorane, a na promenadi – najčuvenijem šetalistu na Mediteranu, i da napravite fotografije – uspomene za sva vremena.

Svake godine, ovaj filmski festival privuče veliki broj turista, pa se broj ljudi u Kanu u to vrijeme – utrostruči.

Foto: amarantecannes.com

A obilazak znamenitosti se tu ne završava, jer je ponešto rezervisano i za veče.

Naime, uvečernjim časovima turistička agencija “Gallileo” organizuje fakultativni izlet za kneževinu Monako i šetnju pored dvorca Grimaldijevih, crkve, gdje je bilo vjenčanje princa Renijea i filmske dive Grejs Keli. Tu je i posjetu Okeanskom institutu u kome je dugo radio Ĺ˝ak Kusto,.. obilazak Monte Karla i najčuvenog kockarskog trga na svijetu. Ono što je interesantno pomenuti je da je tokom dana ulaz u kazina besplatan, pa mnogi turisti iskoriste priliku da razgledaju bogatu unutrašnjost, čije je fotografisanje ipak zabranjeno.

Foto: commons.wikimedia.org

Iz Nice putovanje se nastavlja za jedan od najljepših gradova – luka na svijetu –  Аenovu.

Аenova je bila velika pomorska i trgovačka sila, pa su pojedini djelovi grada pod zaštitom UNESCA. Sjajne građevine su tu kao svjedoci vremena i bogate arhitekture koja je obilježila jedno doba. ĐŚarobnu sliku o Аenovi upotpuniće Trg de Ferari sa bronzanom fontanom, zatim Duždeve palate, kao i stara srednjovjekovna kapija koja je čuvala nezavisnost tadašnje Republike Аenove.

Foto: italianrentalblog.wordpress.com 

Za kraj putovanja turistička agencija “Gallileo” je mislila na sve ljubitelje mode! Savršenu sitnicu za sebe i sebi drage ljude, moćićete da pronađete u najvećem design outlet-u u Italiji – Seravale, koji se ne propušta!

Dakle, prvomajski praznici su na pragu, pa na vrijeme isplanirajte svoj odmor i rezervišite mjesto. Polazak ka Azurnoj obali je zakazan za 27. april, a za cjelokupni petodnevni aranžman treba izdvojiti samo 215 eura.

Ukoliko ste zainteresovani za ovo savršeno putovanje, za sve dodatne informacije, agenciju “Gallileo” možete kontaktirati na brojeve telefona: 020/229-590, 068/029-178, putem društvenih mreža, ili direktno posjetiti njihove prostorije, na adresi – Bulevar Džordža Vašingtona u Podgorici.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

23.09.2023. u 12:33h

Titogradske vijesti, top1

23.09.2023. u 12:27h

Titogradske vijesti, top1

23.09.2023. u 11:49h

Titogradske vijesti, top1

23.09.2023. u 10:43h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

23.09.2023. u 08:49h

Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:46h

Skip to content