Optuženi za ubistvo dječaka ostaju u pritvoru

Radio Titograd

30.06.2019, 00:00h

2 min

Foto: Fos media

Optuženi za ubistvo petnaestomjesečnog P.J., Jelena Jovović i Nermin Šišić, ostaće u pritvoru zbog sumnje da su počinili taj zločin, piše Dan.

Jovović, majka ubijenog dječaka, i njen vanbračni partner optuženi su za krivično djelo teško ubistvo, a pritvor im je od hapšenja određen i produžavan zbog opasnosti od bjekstva i zbog težine djela za koje su optuženi. 

Branilac Jovovićeve uložio je žalbu na odluku Višeg suda o produženju pritvora, tražeći da joj se izrekne druga mjera kako bi joj bilo omogućeno da se brani sa slobode.

U rješenju Apelacionog suda navedeno je da postoji osnovana sumnja da je Jovović sa Šišićem lišila života dijete starosti 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali u više navrata čupajući ga za uši i udarajući ga po licu.

U kući u kojoj su živjeli, u podgoričkom naselju Zabjelo, 4. februara prošle godine, prema navodima optužnice, bebi su zadali više udaraca u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede.

Jovović je optužena i da je za vrijeme dok su ona i njen partner vršili fizički napad nad djetetom palila usisivač kako komšije, koje su se prethodno raspitivale o porijeklu dječakovih povreda, ne bi čule plač.

U odluci suda navedeno je i da su nakon toga oboje, radi prikrivanja tragova krivičnog djela krpama brisali tragove krvi djeteta sa zidova unutar kuće.

“Da bi potom dijete, koje je već bilo lošeg zdravstvenog stanja usljed povređivanja, zajedno izveli iz kuće i sa njim se uputili ka brdu Ljubović, te nakon što su uočili da su primijećeni od strane osoba iz komšiluka da zajedno sa djetetom odlaze i napuštaju dvorište kuće, u cilju prikrivanja učinjenog, uz izgovor da je djetetu pozlilo, organizovali pozivanje hitne službe, koja je dijete P .J. transportovala na Institut za bolesti djece KCCG, gdje je usljed teških povreda opasnih po život dijete preminulo dana 5. februara 2018.”, piše u odluci Apelacionog suda.

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content