Njemački mediji u nevjerici: Gdje smo ovo smješteni?

Radio Titograd

15.06.2018, 00:00h

< 1 min

Njemački mediji u nevjerici: Gdje smo ovo smješteni?

Njemački mediji u nevjerici su ostali zbog ambijenta koji ih je dočekao u Vatutinki, mjestu sa 12.000 stanovnika koje je Njemačka izabrala kao bazu tokom Svjetskog prvenstva.

Prije četiri godine u Brazilu Njemci, koji su tada osvojili naslov svjetskog prvaka, bili su u spektakularnom hotelu sa pet zvjezdica, okruženi džunglom i s pogledom na okean.

Ovaj put nemaju ni približno takav luksuz. Tropski raj zamijenili su puno skromnijim smještajem, toliko skromnim da se novinari pitaju: “Gdje smo ovo došli?”

 

 

Selektor Joakim Lev hotel je uporedio sa sportskom školom, a Toni Kroos poručio da možda izgleda kao škola za sport, ali da su saigrači i on tamo stigli kako bi i igrali sport.

“Mislim da će sve biti u redu. Možemo ugodno provoditi vrijeme sa dvije ili tri aktivnosti koje su nam na raspolaganju. To je apsolutno u redu i normalno je ako budemo imali veću želju za odmorom”, rekao je Kros i svojom izjavom nasmijao saigrača Džeroma Boatenga.

Kros je otkrio i da pomoćni trener Tomas Šnajder u svojoj sobi nije imao vode te poručio da ovakve uslove neće koristiti kao izgovor ako rezultati budu loši.

“Luksuz – 0 bodova. Ovdje sve izgleda tako sumorno”, opisuje njemački Sport 1 smještaj u Vatutinki, prenosi Index.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

23:23h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 23:11h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 21:15h

Skip to content