Instagram uvodi statuse za korisničke profile

Radio Titograd

13.04.2024, 05:11h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Funkcija Notes za ažuriranje statusa biće istaknutija u aplikaciji Instagram.

Dosad su Notesi bili vidljivi samo iz inboxa Instagrama, no kratki update će uskoro biti vidljiv i direktno na korisničkim profilima. Ova promjena bi trebala povećati vidljivost funkcije i ponuditi ljudima novo mjesto za interakciju s prijateljima, odnosno s njihovim statusima.

Instagram je dodao reply funkciju u Notes još u decembru. Pored toga, aplikacija eksperimentiše i s “upitima” za Notes, što će omogućiti korisnicima da dijele pitanja za svoje prijatelje kako bi im oni mogli odgovoriti u njihovim updateima, nešto slično kao što su kolaborativni “add yours” šabloni za Stories.

Notes je sličan Storiesima po tome što će se ažuriranja zadržati 24 sata, biće vidljivi zajedničkim pratiocima, tako da nisu namijenjeni da se dijele šire kao tipični post ili story. Najnovije promjene su još jedan znak kako je Meta koristila ovu funkciju prvobitno uvedenu 2022. godine da ohrabri korisnike da češće objavljuju za manje grupe prijatelja.

Aplikacija dobija i novu funkciju izrezivanja, odnosno Cutouts, koja će omogućiti korisnicima da naprave naljepnice od objekata na njihovim fotografijama, nešto slično naljepnicama za iOS.

Na Instagramu se ove naljepnice mogu dijeliti putem Storiesa ili u Reelu. Cutoutsi se mogu praviti i korištenjem javnih postova drugih korisnika, što daje korisnicima novi način da remiksuju sadržaj. Na stranici Instagrama za pomoć se navodi da korisnici mogu onemogućiti ovu funkciju ukoliko ne žele da se njihov sadržaj ponovo koristi.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content