Radulović: Previše smo željeli uspjeh, a na kraju poslali ružnu sliku

Radio Titograd

27.09.2022, 18:27h

< 1 min

Dan nakon poraza od Finske, selektor naših fudbalera Miodrag Radulović analizirao je završni meč u Ligi nacija.

Istakao je da je velika želja za uspjehom možda koštala crnogorske reprezentativce, koji su rano ostali sa desetoricom i potom nisu uspjeli da na pravi način pariraju selekciji sa sjevera Evrope.

“Sinoć se, nažalost, vidjelo šta sve može da se dogodi u 90 minuta, kada se u meč uđe pod tenzijom i velikom, možda i prevelikom željom da priču završimo pobjedom i drugim mjestom u jakoj grupi”, kazao je Radulović.

Kraj nije bio lijep, a Radulović smatra da mu je kumovao i arbitar iz Francuske.

“Poslali smo ružnu sliku, ispalo je da smo nedisciplinovana ekipa, ali na sve je to uticao tok utakmice, čudan kriterijum, rano isključenje, a nervoza je rasla kako je vrijeme odmicalo i kako smo vidjeli da nam izmiče cilj koji smo imali. Igrali smo od 17. minuta sa igračem manje, vremenski uslovi su bili loši, mnogo toga se poklopilo, a nismo uspjeli ni da potisnemo poraz u Zenici”.

Najveći problem u ovom ciklusu bio je igranje na rezultat i takmičarski. Bez toga je teško očekivati dobre rezultate.

“Kvalitet nije sporan, niti talenat, ali moramo da se takmičimo. Trebao nam je jedan bod za drugo mjesto iz dva meča, protiv BIH su nam odgovarala dva od tri rezultata. Nismo uspjeli, to moramo da ispravimo. Vidjeli smo i ko može da istrpi pritisak ovakvih mečeva, a ko ne može. Nismo uspjeli da odgovorimo, mislim da je riječ o psihološkom aspektu”, zaključio je Radulović.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 10:03h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 09:31h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:58h

Skip to content