Radović: Turnir u Sloveniji šansa da napredujemo u igri

Radio Titograd

04.08.2022, 17:17h

< 1 min

Izabranici Boška Radovića odigraće dvije utakmice, protiv Slovenije i Holandije, a one će biti dobra priprema pred kvalifikacije za Mundobasket i predstojeći Eurobasket.

– Mi smo sedam dana u Baru na pripremama. Akcenat je bio na trčanju i fizičkoj pripremi i planirano smo odradili. Prilično rano dolazi ovaj turnir, ali kako smo kasno dobili informaciju da ćemo igrati Eurobasket nije bilo previše izbora u odabiru prijateljskih utakmica, tako da smo prihvatili turnir sa Slovenijom i Holandijom. Fale nam jako bitna četiri igrača, ali ćemo iskoristiti momenat da odigramo dva meča protiv kvalitetnih rivala. Zavisi dosta i u kakvim će oni sastavima biti, ali iskoristićemo šansu da napredujemo u igri, da vidimo greške i dobre stvari, prevashodno su ovo kontrolne utakmice bez nekog rezultatskog takmičenja – kazao je selektor Radović.

Zatim je Radović govorio i o stanju u igračkom kadru.

– Poslije nekoliko dana treninga Marko Todorović je dobio jaku upalu sinusa i na jakim terapijama je. Kad se vratimo iz Slovenije vidjećemo kakva je situacija i u razgovoru sa njim odlučiti kako dalje. Ostali momci su zdravi. Čekamo Dubljevića, Simonovića, Ivanovića i Perija koji će nam se priključiti po povratku iz Slovenije.

Centar Zoran Nikolić smatra da će kontrolne utakmice mnogo značiti ekipi.

– Biće dobro za nas da odigramo ta dva meča. Slovenija vjerovatno neće biti u punom sastavu. Dobro je što su ovako rano dva meča, da vidimo gdje smo trenutno na utakmicama. Dobra prilika za nas da odradimo dobru provjeru za nastavak priprema – kazao je Nikolić.

Meč sa Slovenijom igra se u subotu od 20 sati i 15 minuta.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.04.2024. u 21:20h

Titogradske vijesti, top2

17.04.2024. u 17:34h

Skip to content