Popović: Marta se nije odazvala, klub javio da je Malović povrijeđena, ali je juče igrala 50 minuta

Radio Titograd

04.10.2021, 19:52h

3 min

Rukometašice Crne Gore okupile su se u „Morači” pred dvomeč Evro kupa sa Sjevernom Makedonijom u četvrtak u Skoplju i tri dana kasnije u Nikšiću.

Bojana Popović je odradila prvu prozivku od Olimpijskih igara u Tokiju i praktično dirigovala početak novog ciklusa, gdje se kreće sa podmlađivanjem ekipe.

Srećna sam jer ćemo nakon dva mjeseca imati cijelu nedjelju da radimo i gradimo nešto novo. U mečevima sa Sjevernom Makedonijom ćemo provjeriti mogućnosti djevojaka koje su u prethodnom periodu imale manju minutažu u reprezentacija, kao i neke debitantkinje – kazala je Popović na okupljanju.

EHF nedjelju su pokvarile povrede nekoliko igračica, ali i ne baš dobra komunikacija sa pojedinim reprezentativkama i njihovim klubovima.

Desetkovani smo na bekovskim pozicijama, pogotovo na lijevoj strani. Đurđina Jauković se povrijedila, Jelena Despotović ima problema sa ramenom, Andrea Klikovac se oprostila od reprezentacije. Poziv da ponovo obuče dres sa nacionalnim grbom je dobila Đurđina Malović. Iz njenog kluba nam je stigao odgovor da je povrijeđena i da ne može doći u Podgoricu. Međutim, Đina je sinoć igrača 50 minuta, tako da njihov odgovor nije realan. Marta Batinić je bila na spisku, ali se nije pojavila na prozivci, a nisam dobila povratnu informaciju zbog čega nije sa nama – rekla je svojevremeno najbolja svjetska rukometašica.

image

Đina Jauković došla da podrži drugarice

– foto: RSCG/Stefan Ivanović

Nije to međutim kraj problemima.

Morali smo naknadno da stavimo na spisak za Svjetsko prvenstvo Sanju Premović, koja nema pravo nastupa na Evro kupu. Katarina Džaferović je trebala da bude dio te svježe krvi, ali je takođe pretrpjela povredu. Tanja Ašanin će debitovati. Tanju sam pratila u Jagodini i sada u Mađarskoj, ali je uživo nisam gledala tri godine – pojasnila je Bojana.

Selektorka „lavica” mora naći igračice koje imaju potencijal da uskoče u patike svojih prethodnica. Popović podsjeća da se ništa ne može preko noći.

To će biti dugačak proces. Mlađim djevojkama treba vremena da stasaju. Sada smo fokusirani na Svjetsko prvenstvo. Nadamo se da će i iskusnije igračice podizati formu kroz klupske mečeve, pred našim reprezentativkama je mnogo utakmica u Ligi šamiona i nadam se da ćemo ostati zdrave jer smo već u problemu.

„Crvenima” fali praktično cijela postava. Selektorka poručuje da bi i Francuska imala problem da popuni rupe nastale odsustvom sedam igračica, a ne Crna Gora sa bazom od 30 rukometašica.

Mi imamo generacijske rupe na pojedinim pozicijama i nemamo mogućnosti da zamijenimo povrijeđene rukometašice. Ovdje je sve što Crna Gora ima – objašnjava Popović.

image

Crnogorske rukometašice na okupljanju

– foto: RSCG/Stafan Ivanović

Pitanje je koliko Crna Gora može u takvim okolnostima protiv Sjeverne Makedonije.

Sjeverna Makedonija je odlična reprezentacija, koja takođe gradi nešto. Kroz kvalifikacije su pokazale kvalitetan nivo i veliku borbenost. Neće nam biti lako, ali naš cilj je da kroz ove utakmice probamo nove nade, da vidimo gdje smo i kakav potencijal posjedujemo za Svjetsko prvenstvo – kazala je Bojana.

Vođa „lavica” će u prvom meču odmarati Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović.

Pozvali smo šest krila i odlučili da četiri mlađe igračice dobiju bitniju ulogu u Skoplju, da bismo vidjeli koliko mogu. Majda i Joka će igrati u drugom meču – zaključila je Bojana Popović.

I pored problema u taboru „crvenih” vlada odlična atmosfera. Vidjelo se to na prvom treningu, kojem su prisustvovale i povrijeđene Đurđina Jauković i Katarina Džaferović.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:48h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:42h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:38h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:24h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:12h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:57h

Skip to content