Veliki povratak Šanaje Tvejn

Radio Titograd

02.10.2017, 00:00h

2 min

Kanadska kantautorka Šanaja Tvejn napravila je izuzetno dugu pauzu između albuma “Up!” i novog koji je dobio naziv “Now”. Nakon 15 godina kantri zvezda svojim glasom specifične boje podseća publiku na zlatne godine svoje karijere, ali i trijumfalno najavljuje borbu za prevlast na terenu kantri popa.

Na prelasku u novi milenijum pevala je o Bredu Pitu (That Don't Impress Me Much), kritikovala konzumentski način života (Ka-Ching!), nalazila se na listama najlepših pevačica. Ima pet Gremija, tri uzastopna albuma sa dijamantskim tiražom i više od 100 miliona prodatih albuma.

Posle 15-godišnje pauze, niza životnih iskušenja, uključujući i razvod i zdravstvene probleme, Šanaja Tvejn predstavlja peti studijski album.

Pesme sa izdanja nazvanog Now (Sada) slavna Kanađanka nije samo otpevala, već ih je i napisala, producirala i učestvovala u drugim poslovima u studiju.

U razgovoru za magazin Entertejnment vikli istakla je da je spremna da svoj rad predstavi obožavaocima i da se pesmama u potpunosti posvetila.

Pevačica se 2004. godine povukla s muzičke scene u svoj dom u Švajcarskoj, a u svojoj autobiografiji 2011. je kao razlog za taj potez navela slabljenje glasa.

[Omot za album]
Omot za album “Now”

Kada je bolest pogodila i njen govorni aparat, konsultovala se sa stručnjacima koji su otkrili lezije na njenim glasnicama i dijagnostikovali disfoniju koja se pripisuje Lajmskoj bolesti.

Šanaja se 2012. godine vratila koncertima, a sada kaže da je povećala opseg svog glasa.

˜„Otkrila sam neke stvari u svom glasu za koje nisam ni znala da postoje. Nisam ih otkrila ranije jer nisam morala. Kompenzujući ono što nisam mogla da izvedem, slučajno sam otkrila nove elemente svog glasa. Visok je kao i pre, ali sada mogu da izvodim i niže tonove“, priča Tvejnova i dodaje da je to bilo vrlo prijatno otkriće.

Kantautorka je istakla da jedva čeka da čuje reakcije obožavalaca, da sazna koje su im pesme omiljene i da li su se pronašli u nekoj od njih.

Priznala je da nakon razvoda od supruga, koji joj je bio dugogodišnji saradnik, nije znala gde da počne u snimanju i da joj je za novi album bila potrebna velika hrabrost. Odlučila se na saradnju sa producentima poput Džejka Goslinga koji je poznat po radu sa Edom Širanom i grupom “One Direction”.

„Nisam htela da se ograničavam. Kada pišem ne slušam muziku na radiju, ali moj 16-godišnji sin Ejža u svojoj sobi stalno nešto snima. Trenutno mu je najdraža elektronska dens muzika tako da ti zvuci uvek dopiru iz njegove sobe. To je neminovno uticalo i na moje uvo“, objašnjava pevačica poreklo modernijih tendencija u novim pesmama.

izvor: RTS

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.03.2023. u 20:17h

Sport, top2

29.03.2023. u 19:15h

Titogradske vijesti, top1

29.03.2023. u 15:28h

Skip to content