Upravni odbor „otključava“ košarku

Radio Titograd

24.10.2023, 08:29h

2 min

Foto:Pobjeda

Višemjesečna agonija u KSCG, zbog koje još nijesu počela takmičenja u crnogorskim ligama u svim uzrastima, niti su prijavljene mlade reprezentativne selekcije za prvenstva koja se igraju sljedeće godine – bliži se kraju, piše Pobjeda.

Prema saznanjima tog lista članovi aktuelnog Upravnog odbora juče su se zvanično obratili predsjedniku KSCG Nikoli Pekoviću i generalnom sekretaru Darku Ivanoviću, sa jasnom preporukom i zaključkom da se što prije mora sazvati sjednica Upravnog odbora KSCG, sa ciljem da se donesu odluke koje bi pokrenule takmičenja u svim ligama KSCG.

Pismo za sjednicu je potpisalo 27 klubova. Reakcija iz Saveza bila je ekspresna – sekretar Darko Ivanović je uputio dopis aktuelnim članovima Upravnog odbora, a, kako saznajemo, sjednica će se održati u subotu 28. oktobra.

Članom 12. stav 2 Statuta KSCG predsjednik Saveza saziva sjednice UP i predsjedava njime. Samim tim, jasno je da je odgovornost za posljedice koje bi nastale daljim ignorisanjem osnovnog prava i potreba klubova, kako bi se takmičili od najmlađih do najstarijih, u rukama upravo prvog čovjeka crnogorske košarke – Nikole Pekovića.

Zbog toga, sekretar Darko Ivanović zvanično se obratio Pekoviću i svim članovima Upravnog odbora da se urgentno reaguje i donesu odluke koje su u interesu košarke, klubova i reprezentativnih selekcija KSCG.

Naime, prijava svih mlađih reprezentativnih selekcija za evropska prvenstva za 2024. godinu ističe 2. novembra, pa je jasno da je vremena sve manje da se reaguje ili ćemo doživjeti da zbog samovolje pojedinaca ostanemo bez učešća nacionalnih timova.

Takođe, potrebno je utvrditi sistem takmičenja u svim ligama, ali i zauzeti jasan stav da li će se IA MCKL proširiti na zahtjev KK Ibar. Čeka se i kalendar takmičenja, propozicije za sve lige, te konačan stav koliko stranaca je moguće imati u seniorskim timovima. Iako je kraj oktobra, treneri čekaju i definitivan odgovor u vezi sa godištem za mlađe kategorije u ligama mladih, jer je sada još nemoguće napraviti pravu selekciju, kada nije poznata osnovna stvar – starosna granica.

Višemjesečna agonija u KSCG drži takmičenja u svim crnogorskim ligama i reprezentativnih selekcija zaključanim. Nakon bojkota sjednice Skupštine, očigledno je postalo i Nikoli Pekoviću da nema povjerenje ni klubova, ni košarkaških radnika, te da konačno moraju da se riješe neophodna pitanja, zarad budućnosti ovog sporta kod nas, koji je neradom i samovoljom pojedinaca ušao u debelu krizu.

Predstojeća sjednica Upravnog odbora može biti prvi korak ka „otključavanju“ i konačnom rješavanju nagomilanih problema zbog samovolje pojedinaca. Dvanaest je i minut da ljubav i oznojeni dresovi košarkašica i košarkaša iz domaćih liga na treninzima odnesu prevagu nad ličnim interesima pojedinaca.

Samo osvrt na nedavne učinke nam govori – crnogorska košarka je zaslužila skoro podbacivanje lopte i na tim terenima.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

04.12.2023. u 10:48h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:42h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:19h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 09:21h

Skip to content