Stojković ne ostavlja dilemu: Istorijska utakmica, ne mogu Bugari da imaju veći motiv od nas

Radio Titograd

18.11.2023, 18:57h

< 1 min

Selektor Srbije Dragan Stojković uvjeren je da će se njegova ekipa plasirati na Evropsko prvenstvo.

U posljednjem kolu kvalifikacija “orlovima” je kod kuće potreban bod protiv Bugarske, kako ne bi zavisili od ishoda duela između Mađarske i Crne Gore.

“Može da bude jako opasno, ako ne shvatite ozbiljno utakmicu. Ali, isto tako, došli smo u dobru situaciju. Ni ne pomišljamo da se opustimo. Bugarska, uz sav kvalitet, ne može da ima veći motiv nego što ga Srbija ima. Neću pretjerati ako kažem, gledajući učešće na evropskim takmičenjima, sigurno je istorijska utakmica. Za ovu generaciju igrača, posebno. Nema potrebe da im više ponavljam, svi su svjesni koliko ova utakmica ima značaj za njihove karijere, za njihova imena. Uz veliku podršku sa tribina, a pretpostavljan da će stadion biti pun, želimo da završimo u velikom stilu”, rekao je Stojković.

Konačan ishod zavisiće od igre cijelog tima.

“Naš adut je timska igra i ono što smo radili do sada. Igrači znaju, akcenat je na timskom duhu i kolektivu. Bez samoisticanja i nekih stvari koje mogu da naruše to. Fudbal je kolektivna igra i ako mislite da možete nešto sami da uradite, varate se. Mnogo puta do sada su pokazali i žrtvovali se, trudili se i borili, trčali… I imali smo uspjeha. Ne očekujem da sjutra bude nešto drugačije. Da li smo skup zvijezda ili ne, to nije bitno. Koliko imam iskustva za ove skoro tri godine, zadovoljstvo mi je što mogu da radim sa ovim momcima i u ovakvoj atmosferi”, zaključio je Stojković.

Srbija i Bugarska igraće sjutra od 15 sati.

U isto vrijeme Crna Gora će gostovati Mađarskoj, koja je već obezbijedila plasman na EURO.

“Sokolima” je potrebna pobjeda u Budimpešti, ali i da Srbija izgubi od Bugarske, kako bi prvi put zaigrali na velikom takmičenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

08:37h

Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:37h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:26h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

09.12.2023. u 07:17h

Titogradske vijesti, top1

09.12.2023. u 07:02h

Skip to content