Slijepom Slovencu nudili posao vozača autobusa

Radio Titograd

03.03.2018, 00:00h

< 1 min

Nezaposleni Slovenac dobio je od zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na konkurs za posao vozača autobusa, ali su mu se odgovorni izvinili odmah nakon što je to objavio na društvenim mrežama, uz opasku da je potpuno slijep i kao takav nesposoban za neke vrste poslova.

Sebastijan Kamenik iz Celja izjavio je za televizijsku stanicu POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa.

Ta mu se želja, eto, gotovo i ostvarila.

„Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete“, rekao je Kamenik, prenosi Hina.

„Shvatam da službenici u zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obavještenja o raspoloživim radnim mjestima jer moraju da ispune svoje kvote. Ali, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu“, smatra Kamenik.

Dodao je da za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savjetnika za tu kategoriju.

Kamenik kaže da njegov slučaj nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, javile su mu se i neke druge slabovide ili slijepe kolege s berze, tvrdeći kako su porukama preko telefona ili pismenim obavještenjima na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mjesta u strugari, mesari, pa čak i u vojsci.

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 11:17h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:54h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:51h

Skip to content