Rundek sa “Ekipom” snimio “Tamni jorgovan”

Radio Titograd

24.10.2017, 00:00h

< 1 min

Darko Rundek i „Ekipa“ objavili su singl i spot „Tamni jorgovan“, novu verziju pesme “Tigidigi Regge” sa njegovog kultnog albuma „Ruke“ iz 2001. godine.

Singl Tamni jorgovan se od prethodne verzije razlikuje po jednom bitnom stihu, kao i u strukturi i aranžmanu na kojima je Rundekom zajednički radio sa Ekipom, odnosno muzičarima okupljenim za aktuelnu turneju “Apocalypso Now”. 

„Kad smo tražili kojom pesmom otvoriti slavljenički koncert 'Apocalypso Now', Tamni jorgovan se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla saradnja na tom projektu. Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više verujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktuelnosti, pa tako u jesen čeznemo za prolećem”, objašnjava Rundek. 

„Ekipu“ čine bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basista Roko Crnić, trubač Igor Pavlica i saksofonistkinja Ana Kovačić (kao i Isabel i Dušan Vranić-Duco koji nisu učestvovali u ovom snimanju).

Pesma za koju je muziku i stihove napisao Rundek nedavno je snimljena u studiju „DM“ u Zagrebu, a snimatelj je bio Zvonimir  Domazet, producent Mario Domazet, dok je mastering uradio Dragutin Smokrović.

U spotu su korišćeni i delovi koje je režirao Vedran Perčić. Takođe i dokumentarne snimke Sande Hržić, kao i materijali sa koncerta koji je Rundek održao 15. juna na beogradskom stadionu „Tašmajdan“ pred 10.000 posetilaca. 

Tim koncertom je i počela turneja “Apocalypso Now”, povodom 20 godina od izlaska kultnog albuma Apocalypso, na kojoj su do sada Rundek i „Ekipa“ svirali pred ukupno oko 120.000 posetilaca, na festivalima „In mjuzik“, „Arsenal fest“, „Bir fest“, „Nišvil“, „Šabački letnji festival“…   mastering uradio Dragutin Smokrović.

Izdavač singla i spota je „Menart“

izvor: RTS

Podijeli na:

Magazin, top2

04.06.2023. u 16:13h

Titogradske vijesti, top2

04.06.2023. u 16:00h

Extra +, Titogradske vijesti, top1

04.06.2023. u 15:37h

Titogradske vijesti, top2

04.06.2023. u 12:39h

Skip to content