Rt Platamuni: Mladić pao sa stijene, po njega dolazilo plovilo iz Bara

Radio Titograd

19.04.2024, 21:13h

< 1 min

Kotorska Služba zaštite i spašavanja i Uprava pomorske sigurnosti Bar evakuisale su mušku osobu koja je povrijeđena tokom pada na stjenovitom dijelu obale u blizini rta Platamuni.

“Naime, Služba zaštite i sapšavanja Kotor je u 16:24, obaviještena od strane Policijske ispostave Kotor, da je u blizini rta Platamuni došlo do pada osobe na stjenovitom dijelu obale i da je potrebna akcija spašavanja”, saopštila je Služba zaštite i sapšavanja na Facebook-u.

Kako su naveli, na intervenciju je upućeno sedam vatrogasaca sa potrebnom opremom. Dolaskom na lice mjesta, zatečena je mlađa muška osoba sa frakturom ruke na više mjesta i u stanju šoka.

“Zbog konfigurecije terena, spašavanje se nije moglo izvršiti kopnenim putem, pa je u pomoć pozvana Uprava pomorske sigurnosti Bar koji su za manje od pola sata bila na lice mejsta sa plovilom SAR 5 i posadom od dva čovjeka”, kazali su.

I pored valovitog mora, povrijeđena osoba je prebačena na plovilo odakle je prevežena do ekipe ZHMP jedinica Kotor koja je čekala u uvali Ploče.

“Zahvaljujemo se Upravi pomorske sigurnosti na veoma brzom reagovanju kao i ZHMP jedinici Kotor na izuzetnoj saradnji” zaključuju iz Službe zaštite i spašavanja Kotor.

 

 

Izvor:

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content