Premijera kratkometražnog filma Naša strana ljepšeg dana sjutra na Sceni Studio

Radio Titograd

25.10.2022, 13:33h

< 1 min

Kratkometražni film Naša strana ljepšeg dana, autorki Branke Otašević i Klare Radonjić, biće premijerno prikazan u srijedu, 26. oktobra u 20 časova na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Riječ je o projektu kompanije Modesty MK doo, a glavni nosioci su djeca sa smetnjama u razvoju. Sufinansiralo ga je Ministarstvo kulture i medija, a realizovan je u saradnji sa Dnevnim centrom Tisa iz Bijelog Polja.

Ideja projekta je da se integrisanjem djece sa smetnjama u razvoju, uz kreiranje i promovisanje kratkometraznog filama, utiče na podizanje svijesti djece sa smetnjama u razvoju o njihovim kreativnim i glumačkim kapacitetima i sposobnostima, o mogućnosti integrisanja u društvenu zajednicu na različite načine, osnaživanjem njihovih socijalnih vještina i usmjeravanjem istih kroz kvalitetno a zabavno provođenje slobodnog vremena. Djeca od drame dobijaju prije i iznad svega – užitak.

Tačnije, djeca kao glavni nosioci filma, uz podršku kreatora filma Klare Radonjić i glumice Branke Otašević moći će da iskažu svoj kreativni potencijal, da se pronađu u ulozi glumskih aktera, da istraže svoje granice i da se osjećaju ravnopravnim članovima zajednice u kojoj žive.

Ulaz na projekciju filma je slobodan.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:10h

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:09h

Skip to content