Peković: Ako se održi sjednica članovi Upravnog odbora ulaze u zonu krivične odgovornosti

Radio Titograd

25.10.2023, 12:53h

< 1 min

Foto: KSCG

Povodom najave da će u u subotu biti održana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza oglasio se predsjednik košarkaške asocijacije Nikola Peković.

Smatra da bi ovim činom članovi “nepostojećeg Upravnog odbora ušli u zonu krivične odgovornosti”.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Pozivam sve članove Košarkaškog saveza Crne Gore i delegate Skupštine da ne nasjedaju na ovu unaprijed smišljenju akciju oživljavanja Upravnog odbora, za koji je nedvosmisleno utvrđeno da mu je istekao mandat, da na nezakonit način preuzme upravljanje Savezom.

Ovim putem apelujem na sve da organizovanjem sjednice nepostojećeg Upravnog odbora ulaze u zonu krivične odgovornosti i da se suzdrže od najavljenih aktivnosti.

Pozivam delegate da podrže moj predlog da se organizuje vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi se ponovo birao predsjednik KSCG, predsjednik Skupštine KSCG i Upravni odbor jer je to jedino zakonito, statutarno i ispravno rešenje ove svjesno organizovane blokade rada KSCG.

Ako gospoda imaju (kao što to uporno ponavljaju) većinu nema razloga ni opravdanja da ne prihvate navedeni predlog.

Na kraju, umjesto medijske hajke i spinovanja, napominjem cijelu sportsku i košarkašku javnost da KSCG može da funkcioniše bez predsjednika, ali ne može bez Upravnog odbora”, saopštio je Nikola Peković.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content