Nokia 7 Plus najbolji pametni telefon ove godine

Radio Titograd

20.08.2018, 00:00h

< 1 min

Evropsko udruženje za zvuk i sliku (EISA) proglasilo je telefon Nokia 7 Plus pametnim telefonom ove godine, u consumer kategoriji, saopštila je kompanija HMD Global, dom Nokia telefona.

EISA nagrade dodjeljuje najveća svjetska nezavisna komisija koju čine predstavnici 55 najcjenjenijih specijalizovanih časopisa i portala.

Kolektivno su pohvalili telefon Nokia 7 Plus zbog upečatljivog dizajna, odličnih performansi i impresivnih mogućnosti kamere, nakon testiranja protiv jake konkurencije u jednoj od najtraženijih kategorija ove nagrade, prenosi Capital.ba.

Nokia 7 Plus kombinuje inovativni optički hardver i algoritme za pravljenje fotografija, pa pretvara trenutke u fotografije koje izgledaju realno.

Dvojni sensor glavne kamere sa ZEISS optikom i ultra-osjetljivim senzorom rezolucije 12 megapiksela (MP) koji omogućava 2X optički zum.

Nokia 7 plus posjeduje Pro Camera režim rada koji omogućava da se slika kao profesionalac, sa mogućnošću ručnog podešavanja naprednih odlika kamere kao što je balans bijele, focus, ISO, brzina okidanja i ekspozicija.

Sa impresivnom glavnom kamerom rezilucije 16 MP sa ZEISS optikom, Nokia 7 plus se odlično prilagođava uslovima loše osvjetljenosti, povećavajući osjetljivost kako bi se osigurao savršen selfi.

Napredan Dual-Sight režim koristi i prednju i glavnu kameru kako bi napravio savršeni Bothie, koji se potom može spremiti na servis Google slike koji je neograničenog kapaciteta. 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.03.2023. u 20:17h

Sport, top2

29.03.2023. u 19:15h

Skip to content