Milatović u prošloj godini dobio 14 protokolarnih poklona: Na dar i fotografija Čarlsa i Kamile

Radio Titograd

23.04.2024, 10:51h

2 min

FOTO: SLUžBA PREDSJEDNIKA CRNE GORE

 

Najskuplji poklon Milatović je lani dobio od gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića. Radi se o manjoj skulpturi Ivana Crnojevića, vrijednosti 350 eura.

Podaci koje je služba predsjednika, shodno Zakonu o sprečavanju korupcije, dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) pokazuju da je Milatović prvi poklon na toj državnoj funkciji dobio 1. juna od predsjednice Moldavije Maje Sandu. Od nje je darivan grafikom “Žene u nacionalnoj nošnji”, čija je vrijednost 80 eura.

Četiri dana kasnije, od Udruženja pravnika Crne Gore dobio je četvorotomnu knjigu Zorana Rašovića “Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić”. Taj poklon je, kako je navedeno, vrijedan 190 eura.

Suvenir od terakote sa motivom dvije ptice, vrijedan 60 eura, Milatović je dobio od premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa.

Statuom faraona od mesinga darivan je od ambasadora Egipta u Crnoj Gori Mahmouda Mostafe. Vrijednost tog dara je 150 eura.

Milatović je od Društva perojskih Crnogoraca “Peroj 1657” na poklon dobio uramljenu fotografiju perojskih Crnogoraca u tradicionalnoj nošnji, čija je vrijednost 50 eura.

Knjigu o Predsjedničkoj palati u Rimu, vrijednosti 80 eura, Milatović je dobio od Serđa Matarele, predsjednika Predstavničkog doma Parlamenta “Lorenco Fontano”.

Keramička vaza i čaše od organizatora Samita u Dubaiju

U okviru protokolarnih susreta, Milatović je prošle godine dobio i set koji čine keramička vaza i četiri čaše, vrijednosti 150 eura. Taj poklon je dobio od organizatora Samita lidera o klimatskim promjenama (COP28) u Dubaiju. Porcelanski tanjir sa cvjetnom dekoracijom, koji vrijedi 100 eura, crnogorski predsjednik je dobio od predstavnika Ministarstva vanjskih poslova Kine Deng Lija.

Od britanskog kralja Čarlsa III na poklon je dobio uramljenu fotografiju kraljevskog para Čarlsa i Kamile, vrijednosti 50 eura.

Statuu sove Milatović je dobio od presjednice Slovenije Nataše Pirc Musar. Vrijednost tog dara je 150 eura.

Komandant Savezničke komande za transformaciju NATO-a general Filip Lavinj darivao je Milatovića manjim srebrnim tanjirom sa logom Savezničke komande, čija je vrijednost 80 eura.

Grafiku “Bolnica Crvenog krsta, Grahovo, 1875” Milatović je dobio od Delegacije Crvenog krsta Crne Gore, a vrijednost tog dara je 100 eura. Zlatnik Evropskog revizorskog suda, vrijedan 100 eura, crnogorski predsjednik dobio je od čelnika tog suda Tonija Marfija.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content