Knežević najavio odlaganje Vučićeve posjete Crnoj Gori za kraj jula

Radio Titograd

07.07.2024, 20:24h

2 min

Foto:RTCG

 

Lider crnogorske Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević nagovijestio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće doći u Crnu Goru 12. jula kao što je prethodno najavio, već – krajem mjeseca.

“To što predsjednik Srbije neće doći 12. jula u Crnu Goru uopšte nije važno, koliko je bitno da AV, pored svih drugih krivica, danas bude označen krivim i što je more hladno, i što moja majka ima više rezervi ulja od Direkcije robnih rezervi kojih više nemamo. A biće i kriv što neće doći 12. jula, taman kao što će biti kriv i kad dođe krajem jula…”, napisao je Knežević na Fejsbuku.

On je naveo i da će Vučić doći kad ga “očekuju oni koji su ga pozvali”.

“… A ko je kriv? Zna se, onaj što neće doći kad ga očekuju ovi što ne žele da dođe, već će doći kad ga očekuju oni koji su ga pozvali”, dodao je Knežević.

Vučić je posjetu Crnoj Gori najavio 30. juna, kada je za TV Prva rekao da će “možda na Petrovdan, 12. jula, posjetiti srpski narod u Crnoj Gori i obići Berane”.

Za 12. jul u podgoričkom Višem sudu, kako navodi podgorička Pobjeda, zakazano je izricanje presude u ponovljenom suđenju za slučaj “državni udar” u kome su među optuženima Knežević i predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Vučić je 30. juna potvrdno odgovorio na poziv Kneževića, koji ga je u Crnu Goru pozvao u svoje, Mandićevo, kao i u ime Srba u Crnoj Gori, rekavši da u julu ima puno obaveza, ali da će svakako naći vrijeme i da bi najbolji termin bio upravo Petrovdan.

“Možda bi bilo najbolje na Petrovdan, ali nisam siguran ko će od gostiju biti ovde u Beogradu na taj dan, ali tokom jula spreman sam i sa najvećom radošću da posjetim Berane i Vasojeviće i da razgovaram sa narodom”, rekao je tada Vučić.

Knežević je prethodno pozvao Vučića da u julu dođe u Berane i posjeti Hram Svetog Simeona Mirotočivog.

I Mandić je 30. juna pozvao rukovodstva Srbije i Republike Srpske da dođu u Crnu Goru 12. jula, na Petrovdan, “kako bi poslali poruku zajedništva”.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Skip to content