Jakšić Stojanović sa delegacijom UNICEF-a: Nastavak uspješne saradnje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblasti obrazovanja i dječje zaštite

Radio Titograd

19.04.2024, 19:10h

1 min

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, održala je juče sastanak sa visokom delegacijom UNICEF-a, predvođenom regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, gospođom Ređinom De Dominićis.

“Sastanak je bio prilika da ministarka i njeni saradnici razmijene mišljenja i informacije o ključnim pitanjima vezanim za obrazovanje, posebno sa fokusom na izazove sa kojima se suočavaju učenici najranjivijih kategorija”, saopšteno je iz MPNI.

Pored gospođe De Dominićis, sastanku su prisustvovali gospodin Huan Santander, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Sabina Žunić, zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, kao i koordinatorka UNICEF-ovog tima za obrazovanje Maja Kovačević i Jelena Perović, koordinatorka za komunikacije.

“Ministarka je istakla važnost saradnje sa UNICEF-om u ostvarivanju ciljeva obrazovanja za sve, te je izrazila spremnost Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija da podrži projekte i inicijative koje doprinose unapređenju kvaliteta obrazovanja za sve učenike”, navodi se u saopštenju.

Jakšić-Stojanović je izrazila duboko poštovanje prema UNICEF-ovim naporima u promociji inkluzivnog i kvalitetnog obrazovanja za svu djecu, sa posebnim naglaskom na najranjivije grupe. Saglasnost u pristupu i zajednički ciljevi potvrđuju spremnost za dalju saradnju u ostvarivanju prava i dobrobiti svakog djeteta u Crnoj Gori.

Ovaj konstruktivan sastanak predstavlja nastavak uspješne saradnje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i UNICEF-a u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblasti obrazovanja i dječje zaštite.

“Da bi osigurali da svako dijete u Crnoj Gori ostvaruje pravo na obrazovanje ključno je poboljšati inkluziju i kvalitet obrazovanja. UNICEF će nastaviti da podržava razvoj sveobuhvatne reforme sistema obrazovanja sa akcionim planom koji je adekvatno finansiran kako bi se ova reforma efikasno realizovala”, poručila je De Dominićis.

Reforma obrazovnog sistema neophodna je kako bi Crna Gora postala spremna za članstvo u Evropskoj uniji, zaključak je sa sastanka ministarke prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđele Jakšić Stojanović i regionalne direktorke UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Ređine De Dominićis.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content