Depeša ambasadora Velike Britanije u SAD: Trampova administacija nesposobna

Radio Titograd

07.07.2019, 00:00h

< 1 min

Depeša ambasadora Velike Britanije u SAD: Trampova administacija nesposobna

Britanski ambasador u SAD Kim Derok ocijenio je da je administracija predsjednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna, otkrivaju diplomatske depeše, prenosi Tanjug.

 Derok je ocijenio da je mala vjerovatnoća da će se poboljšati, otkrivaju diplomatske depeše koje su u nedjelju procurile u javnost.

Dokumenta koja je objavio “Mejl on Sandej” sadrže veoma kritične komentare ambasadora Deroka o trenutnom stanju Trampove administracije i pružaju rijedak uvid u to kako neki visoki britanski diplomata gleda na vladu najbližeg saveznika svoje zemlje.

“Ne vjerujemo baš da će ova administracija postati suštinski normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidiva, manje podijeljena, manje diplomatski nespretna i nesposobna”, napisao je Derok u jednom od nizu procurjelih dokumenata koji se odnose na period od 2017. do danas.

 Britanski Forin ofis nije osporio autentičnost ovih dokumenata ali je naveo da njihovo objavljivanje predstavlja “štetno ponašanje” i da javnost očekuje do diplomata pruži iskrene procjene politike u zemlji gde službuje.

U dokumentima se takođe Trampova politika o Iranu ocjenjuje kao “nekoherentna i haotična”. Derok navodi i da sumnja u to da će Bijela kuća “ikad izgledati kompetentno”.

Kaže i da iako je Tramp bio oduševljen britanskom raskoši tokom državne posjete kraljici Elizabeti II u junu, ta uspješna posjeta neće dovesti do suštinskog zaokreta u Trampovim prioritetima.

Njemu je Amerika na prvom mjestu, napisao je britanski ambasador.

 

 

 

Izvor: tanjug

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content