BIOGRAFIJA HEROINE EX-YU ROCKA: “Magi – Kao da je bila nekad” u knjižarama

Radio Titograd

13.03.2018, 00:00h

2 min

Margita Stefanović/ Photo: Facebook @EkatarinaVelikafans

Margita Stefanović/ Photo: Facebook @EkatarinaVelikafans

“Magi – Kao da je bila nekad” je biografija klavijaturistkinje grupe EKV Margite Stefanović Magi iz pera novinara Dušana Vesića.

Ovo je knjiga o svojevrsnoj femme fatale nekadašnje jugoslovenske scene koja je svojom muzikom i harizmom obilježila jedan period u istoriji rok scene na ovim prostorima.

Dušan Vesić/ Photo: Laguna

Dušan Vesić/ Photo: Laguna

Margita je preminula 2002. u 43. godini života, a način na koji je živela i umrla predmet je kontroverznih tumačenja.

Knjigom “Magi – Kao da je bila nekad” Vesić je želeo da odgovori na pojavu tabloida koji iznova posegnu za Margitom Stefanović i nekim “šokantnim” detaljem iz njenog života kad god ne znaju o čemu da pišu, i daje realan pogled na jednu od najvrijednijih pojava na srpskoj i eks-Yu rok sceni.

– Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko tjeskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umjeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama – rekao je Ivan Ivačković povodom objavljivanja knjige “Magi – Kao da je bila nekad”.

Photo: Laguna

Photo: Laguna

Knjiga sadrži i ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života Margite Stefanović Magi.

Knjigu “Magi – Kao da je bila nekad” od 10. marta možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

 

 

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 15:00h

Skip to content