Radončić: Njemačka je sjajna ekipa, ali zašto je ne bi dobili

Radio Titograd

09.09.2022, 08:39h

2 min

Foto:FIBA

Pred start Evropskog prvenstva, cilj košarkaša Crne Gore bio je plasman u drugu fazu. Poslije tri meča, poraz od Turske i pobjede nad Belgijom i Bugarskom, prolaz je bio više nego realan.

Međutim, trijumf Belgijanaca nad Španijom, pa potom poraz naše selekcije od “crvene furije”, sve je poremetio. Izabranici Boška Radovića su morali težim putem do osmine finala, morali su u punoj “Tbilis areni” da savladaju Gruziju i izvade vizu za Berlin. Igrali su “crveni” dobro, ali su domaći košarkaši uz nekoliko sumnjivih odluka sudija bili u egalu.

Na kraju je pravda zadovoljena, Crna Gora je stigla do pobjede i plasmana među 16 najboljih selekcija Starog kontinenta. Ostvaren je cilj i u nastavku takmičenja košarkaši Crne Gore će biti potpuno rasterećeni.

– Šta da kažem poslije ovakve pobjede. Poslije svega što smo doživjeli na utakmicu, ovo je jedna od onih koje nismo željeli da moramo da pobijedimo domaćina pred njegovim navijačima. Bilo je 10.000 ljudi, svakakvog navlačenja od strane sudija, svakakvih čuda. Morali smo da pokažemo ko je tu, ko se bori, ko ima onu stvar da sve to iznese. Nemam riječi kojima mogu da opišem koliko sam ponosan na sve momke, stručni štab, medije, na svakoga do fizioterapeuta. Šta da vam kažem, borili smo se za našu državu i nadam se da su svi ponosni na ono što smo do sada uradili – rekao je krilni igrač Dino Radončić.

Karakter ekipe je ponovo došao do izražaja. Neke nije služio šut, ali su se borili, ostavili su i posljednji atom snage kako bi stigli do pobjede. Kada je sirena označila završetak utakmice, bilo je i razumljivo veliko slavlje “crvenih”, kako na terenu, tako i u svlačionici. Berlin će vidjeti Crnu Goru i njene košarkaše.

– Shvatili smo da jedino tako možemo da igramo. Protiv Turske nam se desila jedna stvar, ali, hvala Bogu, ima pravde, i nije nam se desila protiv Gruzije. Razumijem ja Bojana Dubljevića, čovjek je izveo samo dva bacanja, a dolje pod košem su ga prebili, više je bio na podu nego na terenu. Svi smo se skupili i pokazali da smo da i u najgorem mogućem izdanju možemo ovo da iznesemo i da pobijedimo ovako tešku utakmicu.

Juče je ekspedicija Crne Gore stigla u Berlin. Danas će trenirati, a u subotu od 18 sati na parketu “Berlin arene” će odmjeriti snage sa Njemačkom. Nema sumnje da “pancerima” pripada uloga favorita. U svojim redovima imaju i tri NBA asa – Denisa Šrudera (Hjuston), Danijela Tajsa (Indijana) i Franca Vagnera (Orlando), a imaće i veliku podršku sa tribina. Još jedan težak zadatak za Crnu Goru, ali ne i nemoguća misija.

– Kao što je selektor Boško Radović rekao, ovo je veliki uspjeh za nas. Ovo je ono što smo željeli kada smo se okupili 28. jula, to je više od 40 dana. Treba još malo da uživamo u ovome, da se malo odmorimo, pa ćemo da razmišljamo o Njemačkoj. Sjajna ekipa, igraju kući, ali zašto ih ne bi dobili – optimistički je zaključio Radončić.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:10h

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:09h

Sport, top2

07.12.2022. u 17:55h

Skip to content