Deblokiran račun Instituta „Dr Simo Milošević“, radnicima isplaćene po dvije zarade

Radio Titograd

04.07.2024, 18:15h

< 1 min

foto-rtcg

Račun Instituta „Dr Simo Milošević“ danas je odblokiran nakon više od 200 dana, odnosno od 8. decembra prošle godine, saopšteno je iz Vlade.

Vlada i manjinski akcionar, kompanija Vile Oliva, uplatili su po pet miliona eura za deblokadu računa Instituta, a sve, kako se dodaje, u okvirima zakonite državne pomoći.

“Ovim je riješeno pitanje duga prema Jugobanci u iznosu od oko sedam miliona eura, koji je bio glavni razlog višemjesečne blokade i učinjen prvi korak za spas i razvoj Instituta. Na ovaj način ispunjena je obaveza Vlade koja je opredijelila pet miliona eura, koliko i manjinski akcionar, po osnovu beskamatne pozajmice. Istovremeno, danas su radnicima isplaćene po dvije zaostale zarade, što dolazi nakon višemjesečne neizvjesnosti, ali i posvećenosti zaposlenih da Institut preživi i brine o pacijentima”, kazali su u saopštenju.

Ovo je, ističu, samo prvi korak u rješavanju dugogodišnjih nagomilanih problema Instituta.

“Sljedeći korak je izdada Plana restrukturiranja u što kraćem roku, a ne dužem od šest mjeseci, čime će se normalizovati poslovanje Instituta trenutno opterećenog značajnim dugovima, kako prema povjeriocima, tako i prema zaposlenima. Strateškim pristupom rješenju dugogodišnjeg problema obezbijediće se sigurnost za zaposlene, povjerioce, i sve korisnike ovog jedinstvenog rehabilaticionog centra”, zaključuju iz Vlade.

Izvor:

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:25h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Skip to content