Žabljak čeka turiste, evo kakve su cijene

Radio Titograd

17.12.2017, 00:00h

2 min

Opština Žabljak spremno dočekuju zimsku sezonu, koja će zvanično početi krajem decembra, saopštio je njen predsjednik Veselin Vukićević i dodao da će cijene usluga biti na prošlogodišnjem nivou.

“Pripreme za sezonu se privode kraju, a njen zvanični početak se vezuje za kraj decembra. Hoteli i skijališta Savin kuk i Javorovača su spremni i počinju da rade već od srijede“, kazao je Vukićević agenciji Mina-business.

On je rekao da lokalna Turistička organizacija privodi kraju promotivnu kampanju u zemlji i regionu, koju sprovodi u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO).

„Uporedo, priprema se i program događaja u gradu i na skijalištima, koji će se realizovati nakon praznika, odnosno od 10. januara“, naveo je Vukićević.

Očekivani uspjeh predstojeće sezone, kako je objasnio, u velikoj mjeri je povezan sa količinom snijega koja će je pratiti.

“Iskreno se nadamo da se po tom pitanju neće ponoviti situacija iz prethodnih godina”, rekao je Vukićević.

Prema njegovim riječima, tokom predstojeće zimske sezone u funkciji će biti 11 hotela i pansion Javorovača na istoimenom skijalištu, a kada je u pitanju privatni smještaj, gostima će na raspolaganju biti oko 1,3 hiljade smještajnih jedinica.

“Kada se uzmu u obzir prateći troškovi u zimskim uslovima, koji su na Žabljaku prilično visoki, kao i atraktivnost ovog prostora kao zimskog turističkog centra, smatramo da su cijene opravdane”, ocijenio je Vukićević.

On je naveo da će ove godine sve cijene usluga biti na nivou prethodnih godina, a posebno dobra vijest je da će cijena dnevnog ski pasa na Savinom kuku biti niža 20 odsto.

Vukićević je saopštio i da je sva infrastruktura neophodna za bezbjedan i ugodan boravak gostiju spremna.

“Posebno nas raduje činjenica da na Žabljaku, za razliku od prošle godine, nećemo imati problema sa vodosnabdijevanjem. Posljednjih 15-tak dana praćenih sniježnim padavinama i povremeno jakim vjetrom bili su odličan test za kompaniju Crnagoraput za provjeru kvalitetnog održavanja puteva do Žabljaka”, rekao je Vukićević.

Svom zadatku, kako smatra, potpuno je odgovorilo i lokalno komunalno preduzeće blagovremenim čišćenjem gradskih saobraćajnica.

“Goste našeg grada dočekaće i nova, potpuno rekonstruisana javna rasvjeta, zasnovana na savremenoj LED tehnologiji”, dodao je Vukićević.

Direktorica Turističke organizacije (TO) Žabljak, Vanja Krgović Šarović, kazala je da i hoteli i skjališta zvanično počinju da rade od srijede.

Ove godine se, kako je navela, u periodu nakon praznika očekuje 12 odsto bolja posjeta.

“Razlog tome su bolja kampanja, sadržajnija dešavanja i nove ponude, kao što je avanturistički park i kampovi za djecu, sa uključenim školama skijanja”, rekla je Krgović Šarović.

Ona je dodala da trenutno u Žabljaku boravi 15 gostiju u kolektivnom smještaju i 50 u privatnom.

Kada je u pitanju ski centar Savin kuk, Krgović Šarović je saopštila da će jednodnevni ski pas koštati 12 EUR, poludnevni osam EUR, a noćni šest EUR.

Kupovinom drugih vrsta ski pasova, nije uključen noćni ski pas.

Dječiji ski pas, do 14 godina, koštaće osam EUR.

Za dvodnevni ski pas, u februaru i martu, biće potrebno izdvojiti 20 EUR. Desetodnevni ski pas u januaru će koštati 100 EUR, u februaru i martu 80 EUR, a sedmodnevni 70 EUR, odnosno 60 EUR.

Za petodnevni ski pas biće potrebno izdvojiti 50 EUR, a za sezonski 150 EUR.

Sezonski ski pas za stanovnike Opštine Žabljak iznosiće 100 EUR.

Besplatno skijanje biće omogućeno za djecu Opštine Žabljak, zaključno sa 14 godina, crnogorsku skijašku reprezentaciju i Gorsku službu spašavanja.

Kada je u pitanju ski centar Javorovača, cijena dnevnog ski pasa za odrasle i djecu će iznositi osam EUR, odnosno pet EUR, a sedmičnog 48 EUR, odnosno 30 EUR.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.03.2023. u 20:17h

Sport, top2

29.03.2023. u 19:15h

Titogradske vijesti, top1

29.03.2023. u 15:28h

Skip to content