Vujačić: Nijesam član ni jednog klana

Radio Titograd

17.08.2019, 00:00h

2 min

Foto: Facebook

Marjan Vujačić (34) iz Golubovaca, koji je uhapšen 12. jula u Novom Sadu zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a kasnije je osumnjičen za još tri likvidacije, tvrdi da nije počinio zločine.

On je naveo i da su ga inspektori prilikom ispitivanja pretukli i prisiljavali da prizna krivična djela koja nije počinio. Vujačić je, preko advokata Borivoja Borovića, dostavio izjavu u kojoj je naveo da se tereti samo za falsifikovanje dokumenata i da je nakon dva mjeseca odlučio da se obrati javnosti kako bi pojasnio da nije „nikakav mafijaš, kriminalac, član neke kriminalne grupe, a kamoli ubica“.

Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zvanično saopštilo da se Vujačić tereti za četiri likvidacije, on tvrdi da mu je sve namješteno.

“To što pojedini novinari i njihovi urednici pokušavaju da neistinama i lažima prodaju što više novina bez ikakvih dokaza, to im ja ne mogu pomoći. Ti isti novinari ne razmišljaju da su sa tim lažima ugrozili moju bezbjednost, bezbjednost moje porodice i da su mi ukaljali ime”, rekao je on.

On dodaje da nije u kriminalnim grupama, niti ima milione. 

“Ja sam normalan čovjek kojeg su zbog toga što je Crnogorac i što sam imao falsifikovana dokumenta odmah ubacili u neku grupu. A tim novinarima preporučujem da je bolje da pišu kako danas u 21. vijeku policija maltretira i muči normalne ljude samo da bi priznali nešto što nijesu uradili, samo da bi oni imali što više zatvorenih slučajeva i da bi dobili poene”, kazao je Vujačić.

Prema njegovim riječima, 11. juna 2019. u 11 sati i 30 minuta je uhapšen.

“Tog dana sam uhapšen zbog falsifikovanih dokumenata i čim su me priveli u prit v o r s k u stanicu u Novom Sadu kad sam im rekao da sam Crnogorac, počelo je mučenje za mene. To nijesam mogao ni u najgorim snovima da zamislim. Prvo sam im bio mafijaš, poslije su me prisiljavali da priznam da se bavim prodajom trave, pa kokaina, a za to vrijeme su me tukli i mučili na sve načine, udarali rukama, nogama, bejzbol palicom, pendrekom, gušili vodom”, kazao je Vujačić.

Tvrdi da su tada počeli da licitiraju da li je ,,škaljarac“ ili ,,kavačanin“ i da ga ucjenjuju, prijete da mora da prizna da je plaćeni ubica za neku grupu. 

“Prvo su me optužili da sam počinio 7-8 ubistava, ali kako su vidjeli da nijesam bio tu 2016. godine, očito su bili zadovoljni i sa 3-4 samo da zatvore te slučajeve i da oni dobiju poene”,naveo je Vujačić.

Dodaje da o tome da je mučen ima dokaze.

“O tome kako sam mučen imam i dokaze jer sam toliko bio pretučen da su me oni isti prevezli u bolnicu u Novom Sadu. Doktori kada su me vidjeli nijesu mogli da vjeruju, naredili su sva moguća snimanja i dali mi nekoliko injekcija da me povrate u normalu”, naveo je Vujačić u dopisu.

On je pozvao nadležne da ga podvrgnu poligrafskom ispitivanju kako bi dokazao da nije kriv.

“Za tih 48 sati u MUP-u Novi Sad, ja sam mučen svih 48 sati, čak kad sam krenuo kod tužioca u Beograd prijetili su mi da moram sam da kažem tužiocu da sam ubica ili će doći opet da me posjete. Pitam se samo koliko je nedužnih ljudi u zatvoru zbog tako loših policajaca koji hoće samo da zatvore slučaj”, kazao je Vujačić. Njega sumnjiče da je 2017. u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Osim za likvidaciju Cvetanovića u Vranju, terete ga za ubistva Veselina Kalezića u Podgorici, Mila Ilića takođe u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu.

 

 

 Izvor: Pobjeda/Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:35h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:38h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:23h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:20h

Skip to content