Vučić: Spreman sam da ugostim Аukanovića da razgovaramo

Radio Titograd

30.06.2019, 00:00h

< 1 min

Foto: Vlada CG Twitter

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da ugosti crnogorskog predsjednika Mila Аukanovića kako bi razgovarali, prenose srpski mediji. 

Vučić je izjavio sinoć da je, “uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Аukanovića kako bi razgovarali, umjesto da se stvaraju problemi i tenzije”, prenio je Tanjug. 

“Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim”, rekao je Vučić gostujući na O2TV.

Upitan o odnosima Srbije i Crne Gore, Vučić je rekao da je crnogorskog premijera Duška Markovića tokom njegove posjete Beogradu zamolio da uzme u obzir i interese Srbije i da Kosovo ne bude bolje tretirano od Srbije, ali to nije ispoštovano. 

“Uprkos svemu, mi moramo sa Crnom Gorom da imamo normalne odnose, jer je to u interesu Srba koji žive tamo. Moramo da gledamo kako da tamošnjim Srbima pomognemo, kako da pomognemo naše kulturne ustanove i izgradnju vrtića, da nam Crna Gora to dopusti. Naš interes je da imamo dobre odnose”, istakao je Vučić.

Dodao je da politički odnosi u regionu nijesu idealni, jer su različiti politički interesi.

“Ne treba od toga praviti probleme. Naši odnosi su pristojni. Ja nisam želio da odgovaram na uvrede iz Crne Gore”, rekao je Vučić. 

Vučić je naveo i da bi želio da Srbija sa Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom uradi integrisane granične prelaze, prenio je N1. 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 08:01h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:58h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:38h

Skip to content