Vučević sanja Olimpijske igre

Radio Titograd

01.02.2024, 15:21h

< 1 min

Košarkaška reprezentacija Crne Gore je osvajanjem 11. mjesto na Svjetskom prvenstvu obezbijedila mjesto u kvalifkacijama za Olimpijske igre, a za vizu će se boriti na turniru u Letoniji. Crna Gora je u grupi sa Brazilom i Kamerunom, u drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini, a samo pobjednik turnira će nastupiti na Igrama u Parizu.

-Crna Gora je zemlja sa nešto više od 600.000 stanovnika. Samim tim, plasman na Svjetskom prvenstvu je zaista veliki uspjeh. Pored toga, Crna Gora je dva puta uzastopno bila učesnik planetarne smotre, što pokazuje da smo država koja ima talenat i potencijal za košarku. Atmosfera u timu je odlična i zaista sam uživao na šampionatu, kao i svi momci u ekipi. Odigrali smo dobar turnir, protiv selekcije SAD bili konkurentni sve do same završnice. Ljubitelji košarke i sporta u Crnoj Gori su ponosni na rezultate koje smo ostvarili i partije koje smo prikazali, rekao je kapiten reprezentacije i član Čikago Bulsa Nikola Vučević za Eurohoops. -Želim da igram na kvalifikacionom turniru na Olimpijske igre i plan mi je da budem dio državnog tima u Letoniji. Obje grupe su prilično ujednačene. Moramo da idemo, kao i uvijek, korak po korak, a kao i sve ostale selekcije, imamo pravo da se nadamo i sanjamo plasman na Olimpijske igre, rekao je Vučević.

Prije kvalifikacija za Olimpijske igre, Crna Gora će početi kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo. Rivali su Njemačka, Švedska i Bugarska, a tri selekcije će izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content