Tramp u Pekingu: Sjajno se provodim

Radio Titograd

08.11.2017, 00:00h

< 1 min

Američki predsednik Donald Tramp boravi u zvaničnoj poseti Kini, gde mu je priređena svečana ceremonija dočeka na visokom nivou i gde se, kako je rekao, „sjajno provodi“.

Nakon što je zajedno sa prvom damom Melanijom Tramp prisustvovao plesnom performansu u tradicionalnim kineskim kimonima, priređenom u njihovu čast, Tramp je rekao da se odlično provodi, prenosi AP.

Njima su se pridružili kineski predsednik Si Аinping sa svojom suprugom Peng Lijuan, državni sekretar SAD Reks Tilerson i američki ambasador u Kini Teri Brandstad.

Kako agencija navodi, plesni performans je deo velike dobrodošlice koju je Si isplanirao za Trampa, a koja će trajati do sutra.

Nakon tog performansa mladi su uzvikivali “Dobro došao u Kinu. Volim te“.

Tramp i Si su zajedno sa suprugama prošli kroz kapiju Nebeskog mira i odatle posmatrali unutrašnjost Zabranjenog grada koji je okružen zidom od deset metara i 50 metara širokim šancem.

Svi su nosili ogrtače kako im ne bi bilo hladno, a nakon što im je vodič ispričao o mestu na kom su se nalazili, oni su se uputili dalje stepenicama u dvorište Zabranjenog grada.

Kako su mediji izvestili, Tramp i Melanija su sa kineskim predsednikom i njegovom suprugom stigli da popiju i popodnevni čaj u Carskoj palati u Zabranjenom gradu.

izvor: RTS

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 21:15h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 20:41h

Titogradske vijesti, top1

30.03.2023. u 20:35h

Skip to content