Šehović: Neka Bajram bude podsjetnik da je snaga u zajedništvu i podsticaj da pružimo ruku jedni drugima

Radio Titograd

09.04.2024, 12:21h

< 1 min

Foto:SD

 

S posebnim osjećajem poštovanja, u ime Socijaldemokrata Crne Gore i svoje ime, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da ovaj blagoslovljeni praznik u domove donese toplinu, a duše ispuni radošću i mirom.

Ramazan, sveti mjesec posta, nas je podsjetio na neizmjernu snagu empatije, ljubavi prema bližnjem i solidarnosti. Bajram dolazi kao kruna tog svetog perioda, donoseći radost i osjećaj pripadnosti među ljudima svih vjera.

U našoj Crnoj Gori, gdje se kulture i religije prepliću, ovaj praznik posebno dobija na važnosti. Opominje nas i podučava o snazi naše multikulturalnosti, ali i ljepoti različitosti koje nas čine jedinstvenim.

Neka Bajram bude podsjetnik da je naša snaga u zajedništvu, u sposobnosti da pružimo ruku jedni drugima, prepoznajući u svakom susretu, bez obzira na vjersku ili etničku pripadnost, prijatelja, komšiju, brata.

Ovi blagoslovljeni dani predstavljaju dodatnu motivaciju za pravljenje mostova među ljudima, osnaživanje međusobnog razumijevanja i poštovanja, ali i jačanje temelja našeg društva na principima tolerancije, pravednosti i međusobnog uvažavanja. To su vrijednosti koje nas jedino vode ka prosperitetnijoj budućnosti.

Provedimo bajramske dane u miru i ljubavi, dijeleći radost sa svima oko sebe.

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content