RTCG: Kompletan “incident” izazvao upravo Šofranac

Radio Titograd

02.09.2019, 00:00h

< 1 min

Nebojši Šofrancu niko nije dao otkaz, već je sam saopštio da napušta RTCG, a da prethodno o tome nije obavijestio ni urednike, ni menadžment, saopšteno je iz RTCG.

“Tačno je da je Šofranac radio tokom  godišnjeg odmora, ali na sopstvenu inicijativu, uprkos  preporuci urednika da za tim nema potrebe, jer je taj posao mogao da uradi i drugi novinar. RTCG izuzetno cijeni novinarske kvalitete i znanje Nebojše Šofranca, ali to ne znači da je  iznad ostalih zaposlenih  i same kuće.  Što se tiče njegovih primanja, ona su zakonski određena u skladu s aktima kuće i njegovom stručnom spremom, što nije teško provjeriti”.

Kompletan „incident“, kako tvrde iz RTCG izazvao je upravo Šofranac, neprofesionalnim  odnosom prema poslu, tj. kašnjenjem  na prenos utakmice Brazil – Novi Zeland.

“Naime, uprkos tome što je stavljen na raspored sedam dana prije odigravanja utakmice, kolega Šofranac je zakasnio i uključio se u prenos 15 minuta nakon početka meča.  Na žalost, ovo nije prvi put da pravi takav ili sličan prekršaj, za što mu je do sada nekoliko puta „progledano kroz prste“. Međutim, zbog očiglednih problema Nebojše Šofranca u organizaciji i izvršavanju radnih obaveza, koje negativno utiču na rad i učinak sportske redakcije, nakon propusta u nedjelju, obaviješten je  da, do daljeg, neće, kako je planirano,  prenositi  mečeve Svjetskog prvenstva u košarci”.

Uprkos svemu, kako je navedeno u saopštenju RTCG, urednički kolegijum danas je pozvao Šofranca  na razgovor, na koji, i pored obećanja, nije došao.

“O daljim mjerama, eventualnim sankcijama prema kolegi, RTCG će odlučiti u internoj proceduri i u skladu s propisima”, navedeno je u saopštenju

.

 

 

Izvor:antenam.net

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 08:01h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:58h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:38h

Skip to content