RECI NE GOVORU MRŽNJE -MARINA VUJAČIĆ: PRIJE SVEGA SU NA UDARU ŽENE ,POLITIČARKE I AKTIVISTKINJE

Radio Titograd

07.11.2022, 12:17h

< 1 min

Marina Vujačić Direktorica Udruženje mladih sa hendikepom u Crnoj Gori govorila je na temu  govor mržnje u našem društvu .

Ona kaže ” Osim što sam aktivistkinja za ljudska prava i sociloškinja po struci , ta mi je tema nekako bliska i inspirativna ne samo za komentarisanje nego i aktivizam .

Najvažnije od svega je da se borimo protiv svih oblika govora mržnje  prema bilo kome  bilo da su zastupljeni  na internetu ili van interneta,   jer danas u svakodnevnom životu se susrećemo sa govorom mržnje .

Ako nijesmo njegove žrtve i nijesmo direktno pogodjeni ne znači da nijesu oni oko nas i to ne znači da ne trebamo primjećivati i vidjeti .

Žene jesu svakako mnogo pogodjenije govorom mržnje jer se smatra da su žene nekako slabije .Pokušava se diskreditovati njihova ličnost . pokušavaju se  na neki način obeshrabriti i demotivisati da se bave nekim aktivnim poslovima .

Na udaru su prije svega one žene koje su u javnoj sferi i javnom životu , bilo da su u pitanju političarke ili aktivistkinje,  na primjer u nevladinom sektoru  smo itekako njih imali za žrtve ali na kraju krajeva i novinarke ili one koje su “dostupne javnosti ” koje oni mogu negdje vidjeti ili pratiti ” .

Poslušajte šta je Marina na ovu temu još rekla za nasš portal :

 

 

Autor:radiotitograd.me (B.B)

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:55h

Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:43h

Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:40h

Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:24h

Skip to content