Radni tim za koordinaciju aktivnosti u okviru Berlinskog procesa razgovarao o implementacije tri sporazuma o mobilnosti

Radio Titograd

18.04.2024, 11:42h

< 1 min

Foto:Vlada CG

 

Sastanak Radnog tima za koordinaciju aktivnosti u okviru Berlinskog procesa, kojim je predsjedavala Milica Perišić, nacionalna koordinatorka za Berlinski proces održano je danas. Tom sastanku je prisustvovao i zamjenik koordinatorke za Berlinski proces i državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović, ali i predstavnici/ce ministarstava i organa uprave, koji su ujedno i članovi/ice ovog Radnog tima.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o tekućim aktivnostima u okviru Berlinskog procesa, sa posebnim fokusom na dostavljene prijedloge za Akcioni plan za Zajedničko regionalno tržište 2025-2028, čija se prva verzija očekuje u maju mjesecu, a konačna verzija u septembru ove godine.

Takođe, na sastanku je razgovarano o procesu implementacije tri sporazuma o mobilnosti, poslovnicima za implementaciju ovih sporazuma, kao i o dinamici usaglašavanja teksta Sporazuma o pristupu visokim studijama na Zapadnom Balkanu, čije je potpisivanje planirano na Samitu Berlinskog procesa u oktobru.

Posebna tema sastanka bile su i aktuelnosti u vezi sa podnošenjem aplikacije za pristupanje Crne Gore SEPA-i, ali i kandidovanje projekata u okviru Zapadnobalkanskog investicionog okvira (WBIF).

Sastanak je bio prilika i za informisanje o predstojećem Regionalnom sastanku lidera Zapadnog Balkana o Planu rasta (Kotor, 15-16. maja), te sastanku nacionalnih koordinatora Berlinskog procesa koji će biti održan na marginama konferencije.

Dogovoren je nastavak saradnje i redovne komunikacije u cilju uspješne realizacije svih tekućih i planiranih aktivnosti u okviru Berlinskog procesa.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content