Popović: Nemam ništa protiv Milene, mislim da je moja odluka profesionalna

Radio Titograd

20.11.2023, 18:46h

2 min

Bojana Popović i Milena Raičević se nisu čule / -FOTO: RSCG

Prošle godine slavile su bronzu na Evropskom prvenstvu, a večeras su rukometašice Crne Gore u “Morači” počele završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj. Bez Milene Raičević koja se nije našla na spisku Bojane Popović, koja je obrazložila svoju odluku.

– Ja sam selektor i neko ko sastavlja spisak razmišljajući šta je u određenom momentu najbolje za reprezentaciju. Na spisku su djevojke u koje najviše vjerujem, a povjerenje je osnovna stvar u sportu. Nemam ništa protiv Milene, mislim da je moja odluka profesionalna i u ovom trenutku smatram da ove djevojke mogu da odigraju bolje jer je povjerenje mnogo veće. To povjerenje se izgubilo u posljednjih mjesec zbog svega što se dešavalo – rekla je Popovićeva na današnjem brifingu.

Podsjetimo, Milena Raičević je obog odluke da tuži ŽRK Budućnost Bemaks zbog neisplaćenih zarada iz sezone 2020/21. tokom koje nije igrala jer je bila u drugom stanju, odstranjena odlukom UO iz prvog tima i prebačena u filijalu, tim Rudara.

Preuzela je Bojana kojoj je danas rođendan odgovornost za odluku koju je donijela, ali vrata u reprezentaciji Mileni nisu zatvorena.

– Milena je dala mnogo reprezentaciji, to niko ne poriče, niti kaže da je ona izbačena iz selekcije. Samo smatram da je u ovom momentu saradnja zbog nepovjerenja koje je nastalo nemoguća. Bolje da budem iskrena i da to na vrijeme uradim. Ovo je moja odluka i moja odgovornost. Nismo se čule – istakala je Popović.

“Laviće” će na planetarnoj smotri igrati u  grupi B, sa Kamerunom, Paragvajem i Mađarskom.

– Orne smo i spremne za nove izazove. Mnogo je novih lica, a ono što je najvažnije je da su djevojke raspoložene i zdrave – kazala je Popović.

Selektorka je pozvala na oprez.

– Gledali smo Kamerun, u pitanju je afrička ekipa koja igra specifični, specifični rukomet. Potrebno je da se uradi dobra analiza. Prvi meč je uvijek nezgodan, i zbog toga što je prvi, a naročito kada ga igrate protiv specifičnog rivala. Paragvaj je niža klasa, a Mađarska najteži protivnik. Njihova ekipa stasava, djelovale su veoma ozbiljno u proteklom periodu. Moramo da budemo zdrave i idemo korak po korak – poručila je Popović-

Cilj na Svjetskom prvenstvu je da se prođe grupa.

– Osnovni cilj je da budemo zdrave. Da prvo dobijemo Kamerun, pa da prođemo grupu, a onda i da budemo među osam – zaključila je je Popović.

Na Svjetsko prvenstvo, kako je kazala selektorka, putovaće 18 igračica od 19 koliko ih se našlo na spisku.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

10:24h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:19h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 09:21h

Titogradske vijesti, top2,

09:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 08:35h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 08:30h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 07:52h

Skip to content