Optužnica protiv Nikčevića i kolega vraćena na dopunu

Radio Titograd

05.09.2019, 00:00h

< 1 min

Optužnica protiv bivšeg šefa nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke Radoslava Nikčevića i njegovih osam kolega zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja na organizovani način CKB oštetili za milionski iznos vraćena je Tužilaštvu na dopunu – potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.
 
Optužnica protiv bankara nikšićke filijale CKB-a već je jednom razmatrana u Višem sudu, ali je zbog formalnih nedostataka vraćena Specijalnom tužilaštvu na doradu.

Optužnica koju zastupa specijalna tužiteljka Sanja Jovićević bankare terete da su od 2007. do početka 2011. godine neovlašćeno i bez odobrenja klijenta prenosili novac sa njihovih računa na druge tekuće račune.

Takođe, sumnja se i da su bez znanja klijenata podizali gotovinu sa njihovih računa.

Na listi optuženih pored Nikčevića su Dragan Perutović, Ivan Radulović, Jelena Čvorović Šćepanović, Miroslav Antunović, Svetlana Cicmil, Aneta Novaković, Aleksandar Nikčević i Dragica Radulović.

Na listi okrivljenih bila je i M. І. koja je tokom istrage dobila status svjedoka saradnika.

Tokom petogodišnje istrage inspektori Sektora kriminalističke policije su provjerili skoro cjelokupno poslovanje poslovnice CKB-a u Nikšiću od 2007. do 2011.

Na prethodnom pretresu, kada je razmatrana optužnica, odbrana je bila saglasna da tužiteljka Jovićević u novoj optužnici nije uvažila sugestije vanpretresnog vijeća Višeg suda koje je insistiralo na tome da u dispozitivu optužnice treba jasno opisati način izvršenja krivičnog djela, precizirati ko je, kako i koliko stekao imovinske koristi zloupotrebom položaja u bankarskom poslovanju.

Advokat Dragomir Іalasan ukazao je tada da se optužnica zasniva na fotokopijama elektronskih naloga, zbog čega ovi dokumenti nemaju validnost u krivično-pravnoj stvari.

On je ukazao na to da optužnica ne sadrži vremenski period u kojem je navodno djelovala kriminalna grupa sa njegovim branjenikom Radoslavom Nikčevićem na čelu.

Tužiteljka je u cjelini ostala pri navodima iz optužnog akta.

 

 

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content