Međunarodno takmičenje gitarista u Titvtu i Podgorici

Radio Titograd

07.03.2018, 00:00h

< 1 min

Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition – MIGC) biće održano od 23. do 28. maja ove godine u Tivtu i Podgorici.

Dio programa u Tivtu obuhvata i koncert i majstorske radionice jednog od najboljih klasičnih gitarista današnjice, Manuela Barueka iz Kube, koji će premijerno nastupiti u Crnoj Gori.

“Značajan segment programa čine nastupi i radionice Mladih zvijezda, pobjednika gitarskih takmičenja u Evropi: Antoan Morinije, Rafael Feljatr (Francuska) Andrea Roberto, Nikola Montela (Italija), Džesi Flauvers (Australija/Njemačka), Antero Pelika (Finska), Niklas Johansen (Danska), Piter Giran (Mađarska), Vedran Vujica (BiH), Dmitro Omelčak (Ukrajina) i Bojan Dojčev (Bugarska) ”, navodi se u saopštenju.

Takmičenje u Tivtu odvijaće se u 13 kategorija, a nagradni fond uključuje i ručno rađene gitare graditelja Andreasa Marvija i Slavka Mrdalja, D'Addario poklon pakete, i koncert sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom.

Posebnu novinu predstavlja takmičenje “Električna gitara”, koje se realizuje u saradnji sa Capital Plaza centrom u podgoričkom Hard Rock Cafe-u.

Predsjednik žirija je makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, koji će održati koncert 23. maja.

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content