Marković: Izborno zakonodavsto može se usaglasiti do kraja godine

Radio Titograd

27.07.2019, 00:00h

2 min

Ponuda Demokratske partije socijalista (DPS) opoziciji je otvorena, poručio je premijer Duško Marković i ocijenio da se izborno zakonodavstvo može usaglasisti do kraja godine.

On je podsjetio da se na izbornom zakonodavstvu radi u Parlamentu u skladu sa početnim dogovorom opozicije i vlasti od kojeg je kasnije odustala opozicija.

“Izborni zakoni i u dijelu radne grupe koja je ostala da radi praktično su završeni. Nadam da u međuvremenu možemo dobiti opoziciono partnerstvo u toj radnoj grupi i nastaviti sa izradom izbornih zakona, usvojiti ih za vrijeme jesenjeg zasijedanja”, kazao je Marković.

on je rekao da je siguran da se može doći do usaglašenog izbornog zakonodavstva do kraja godine.

“Izborna godina je 2020, a ne 2019. Nema nikakvog razloga za brigu, uzbunu i nerazumijevanje“, rekao je Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon Bjelopoljskog biznis foruma.

Upitan da prokomentariše ocjene nekadašnjeg predsjednika Opštine Pljevlja Mirka Аačića da su „funkcioneri DPS-a srasli sa foteljama“ i da je ta partija “spremna za remont“ premijer je rekao da DPS čine ljudi koje objedinjuje ideološki, politički i ekonomski program.

„Аačić je dugo vremena bio u našem političkom timu, nije od mlađe generacije političara da bi mogao da dijeli packe DPS-u i njenom vođstvu. Da nam taj prigovor daju naši mladi članovi, koji bi vjerovatno imali više prava na to – onda bih razumio”, kazao je Marković.

Kako je naveo, Аačić je u jednom trenutku odlučio da ne bude “dio našeg političkog tima”.

“Mi smo veoma zadovoljni što u našu političku organizaciju svakoga dana dolaze novi mladi ljudi. Ko želi da bude sa nama na ovoj političkoj platformi dobro je došao, ko ne želi sa nama da radi srećan mu put i svaka sreća u životu“, rekao je premijer.

Na pitanje da li je sa Аačićem pokušao da razgovara da ostane na funkciji, Marković je rekao da nije pokušavao nego je razgovarao intenzivno.

„Više puta je bio u mom kabinetu na tim pitanjima nego bilo koji drugi gradonačelnik. Аačić se svakoga decembra u prethodne dvije godine zahvaljivao Vladi na značajnoj podršci i finansijskoj pomoći da prevaziđu finansijske probleme lokalne samouprave”, kazao je on.

Marković je rekao da je u Crnoj Gori amnezija nešto što je u politici veoma prisutno, vjerovatno i kod Аačića.

“Istina i činjenice su na strani Vlade“, ocijenio je premijer.

 

 

Izvor:Mina

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:35h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:38h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:23h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 18:20h

Skip to content