Koncertom orkestra Magna Grecia završen PJF

Radio Titograd

13.09.2018, 00:00h

< 1 min

„Koncertom za mir“ orkestra „Magra Grecia“ završeno je sinoć dvanaesto izdanje Petrovac jazz festivala. Nakon 18 dana, koliko je ove godine trajao festival na više lokacija u Petrovcu, Kotoru i Budvi, sinoć je na Citadeli publika imala priliku da uživa u koncertu klasične muzike. Orkestrom iz Pulje dirigovao je Pjero Romano, a čine ga poznati italijanski i albanski umjetnici i prijatelji. Projekat “Koncert za mir” proističe iz mnogih političkih, vjerskih, socijalnih, ekonomskih i psiholoških problema koje balkanski narodi, ali i ostali Evropljani, doživljavaju u poslednjih 10 godina. Ovaj koncert je tokom 2017. naišao na podršku kulturnih institucija iz Albanije, Italije i Grčke, a organizatori projekta tokom ove godine planiraju da aktivnost prošire i na Crnu Goru. Koncertu su prisutvovali i predsjednik opštine Budva Dragan Krapović, direktor TO Budva Mladen Franović, kao i konzul Hrvatske Marijan Klasić.

Petrovac jazz festival, postoji, raste i stvara imidž jedne od najprestižnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kazao je direktor festivala Vinko Mihajlović i istakao da je zadovoljan kako je proteklo 12. izdanje.

„Mislim da je 18 dana premalo za jednu ovakvu manifestaciju. Očekujem da će već sljedeće godine Petrovac jazz festival trajati duže, sa još jačim programom. Već smo krenuli sa pripremama za naredni PJF“, poručio je Mihajlović. Organizator festivala je NVO “Urbani kult”, a ovogodišnje izdanje su pomogli Opština Budva, TO Budva, JU Crvena komuna, Ambasade Austrije, Mađarske i Hrvatske, Generalni konzulat Hrvatske, HG Budvanska Rivijera, Hotel Palas, Cadmus Cineplex, Cipa travel, i restoran El Rey.

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 11:17h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:54h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:51h

Skip to content