Facebook novost!!! Messenger za djecu od 6 godina!!!

Radio Titograd

04.12.2017, 00:00h

2 min

Nova verzija Facebook Messengera dozvoliće roditeljima da odluče sa kim će im djeca komunicirati.

Kompanija Facebook najavila je lansiranje aplikacije Messenger za djecu od šest godina, u pokušaju da zadovolji roditelje koji žele da im djeca budu bezbjedna na internetu, prenosi Financial Times.

Facebook Messenger za djecu, koji će prvo biti lansiran u SAD, dizajniran je sa kontrolama koje omogućavaju roditeljima da odlučuju sa kim će im djeca komunicirati na internetu.

Djeca će moći da ga koriste za gledanje video snimaka, fotografija, i edukativnih iskustava.

Iz kompanije kažu da reklame neće biti dozvoljene, kao ni dijeljenje podataka djece sa oglašivačima i glavnim sajtom.

Nova aplikacija pojavila se nedugo pošto je YouTube morao da se bori sa optužbama da je dozvolio objavljivanje neprikladnih video snimaka, koji uključuju djecu i komentare sa seksualnim konotacijama.

Veliki oglašivači poput kompanija Diageo, Mars i HP povukli su svoje reklame pošto su se pojavile pored tih snimaka. Takođe, YouTube pokušava da se izbori sa ljudima koji postavljaju nasilne video snimke koristeći crtane likove.

Iz kompanije Facebook kažu da će nova aplikacija biti pažljivo programirana da bi se potrudila da osigura da djeca nemaju pristup neprikladnim sadržajima. Na primjer, poruke u kojima djeca šalju nage fotografije biće skenirane.

Na glavnoj aplikaciji Facebook, kompanija se oslanja na to da će korisnici označiti sadržaj kao neprikladan, ukoliko prikazuje nasilje ili lažne vijesti.

Facebook se trudi da zadrži mlađe korisnike. Za tinejdžere, nedavno je pokušao, neuspješno, da kupi Snapchat, nakon čega je kopirao jednu od njegovih glavnih mogućnosti, Story, na Instagram i Facebook.

Iz kompanije kažu da neće biti automatskih prelazaka sa Messengera za djecu na regularnu aplikaciju kada djeca napune 13 godina, što je starosna granica za kreiranje naloga na ovoj društvenoj mreži.

“Imamo i priliku i obavezu da izađemo u susret roditeljima i njihovim potrebama”, rekla je Antigona Dejvis, zadužena za globalnu bezbjednost u kompaniji Facebook i dodala da se kompanija konsultovala sa grupama roditelja i organizacijama koje su specijalizovane za bezbjednost djece dok je pravila aplikaciju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content