EPCG: Pozivamo A1 TV da slobodno, sa bilo kojeg računa, uplate dug za struju

Radio Titograd

27.08.2019, 00:00h

2 min

Nakon što je iz Atlas grupe saopšteno da je Elektroprivreda Crne Gore poslala A1 televiziji upozorenje da će joj ukinuti struju, oglasili su se iz EPCG. 

“Odlučno demantujemo navode odgovornih u A1 televiziji o tome da je upozorenje EPCG o mogućem isključenju sa elektro mreže zbog dugovanja za utrošenu električnu energiju “još jedan pokušaj pritiska i opstrukcije kompanija iz Atlas grupe”. 

Takođe, prvi put čujemo da je EPCG odbila navodni prijedlog A1 da, zbog određenih tehničkih problema, svoja dugovanja izmiri sa drugog računa. Stoga, pozivamo A1 TV da slobodno, sa bilo kojeg računa, uplate dug za utrošenu električnu energiju.

Tvrdnje menadžmenta A1 televizije doživljavamo samo kao nevješti pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da A1 TV nije izmirila tri mjesečne fakture za električnu energiju. 

EPCG je, shodno važećem Zakonu o energetici i Pravilima o snabdijevanju električnom energijom dužna da, kao i sve ostale kupce u ovakvoj situaciju, upozori kupca na mogućnost primjene krajnje mjere, odnosno isključenja sa mreže”, navodi se u saopštenju EPCG. 

To je, kažu, jedini i isključivi razlog upozorenja koje su toj medijskoj kući dostavili 15. avgusta ove godine:

“A koje istovremeno treba shvatiti i kao poziv menadžmentu A1 da zajednički pronađemo način za izmirenje zaostalih potraživanja, pri čemu je svim kupcima električne energije u Crnoj Gori, pa i A1 televiziji, otvorena mogućnost zaključivanja Protokola o izmirenju duga u više mjesečnih rata, kao izuzetna povoljnost i svojevrstan vid beskamatnog kredita.

Svi ostali navodi A1 televizije koji, osim poslovne, imaju bilo koju drugu konotaciju, ne zaslužuju bilo kakav komentar”, naveli su iz EPCG.

Iz Atlas grupe je saopšteno da im je poslato upozorenje iz EPCG da će A1 televiziji ukinuti struju. 

“Time se nastavljaju pritisci režima na kompanije iz sistema Atlas Grupe. Pored A1 televizije, sa svakodnevnim opstrukcijama suočavaju se sve ostale kompanije Atlas grupe i profesori Univerziteta Mediteran. Nakon upada policije u A1 televiziju u januaru po nalogu Specijalnog tužioca, nakon kojeg nikome nije bilo jasan formalni razlog uznemiravanja zaposlenih, sada EPCG prijeti ukidanjem struje. Zbog tehničkih problema A1 je predlagala da plati preko drugih računa, ali EPCG, koja je povezana sa Prvom bankom i Prvom familijom, to uporno odbija. O svemu ćemo i formalno obavijestiti međunarodne medijske asocijacije”, najavljuju iz Atlas Grupe.

A1 televizija, ističu, izmiruje svoje obaveze, “ali se očigledno koriste svi mogući mehanizmi za obeshrabrivanje zaposlenih u Atlas grupi”.

“Cilj je natjerati ih da odustanu, kako bi se nanijela dodatna šteta Atlas grupi. Zaposleni Univerziteta Mediteran iz Beograda su privođeni od strane policije prilikom dolaska u Podgoricu, dok je bankama zabranjeno da otvaraju račune firmama iz sistema Atlas grupe. Time se pokušava onemogućiti njihovo redovno poslovanje.

U mreži kriminalnog sistema, koji na sve načine želi da uništi Atlas Grupu i njene poslove u Crnoj Gori, u ovom trenutku izgleda da se ne nalazi Ministarstvo prosvjete koje prema Univerzitetu Mediteran pokazuje profesionalan i korektan odnos”, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Izvor: Analitika/Antena M 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 08:01h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:58h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:38h

Skip to content