Ekipe Čistoće spremne da rade i na +40°C

Radio Titograd

05.07.2019, 00:00h

< 1 min

 

I u ovim danima visokih temperatura i ekstremne vrućine, ekipe Čistoće redovno izvršavaju obaveze na čitavoj teritoriji glavnog grada. Izvršni direktor preduzeća Andrija Čađenović naglašava da je jako važno da se poslovi završavaju redovno, ali i da se vodi računa o zaštiti zaposlenih, piše Pobjeda.

“Važno nam je da se ispoštuju svi radni zadaci, koji dnevno bilježe konstantan porast. Kako su ovih dana na području Podgorice ekstremno visoke temperature, što i nije posebno iznenađenje za ovaj period godine, blagovremeno smo se pripemili i za rad na terenu u takvim uslovima”, rekao je Čađenović za Pobjedu.

To, kaže, podrazumijeva korišćenje adekvatne opreme koja olakšava svakodnevne aktivnosti.

“Zaposlenima je obezbijeđena odgovarajuća zaštitna oprema, pamučne majice, pantalone sa tregerima manje gramaže, kačketi, rukavice i plitke radne cipele”, objasnio je Čađenović, uz napomenu da se ovih dana primjenjuje ljetnji režim rada za zaposlene u operativi, sa početkom u šest sati.

Rad na vrućini zahtijeva i stalnu hidrataciju, pa je zaposlenima naloženo da u periodu najvećih dnevnih temperatura prave pauze, kako bi se osvježili vodom i odmorili.

“Preporuka zaposlenima koji rade na održavanju ambijentalne higijene je da u periodu kada temperature prelazi 30 stepeni rade na pročišćavanju kvartovskih površina, gdje nijesu direktno izloženi suncu, zbog rastinja na ovim prostorima”, kazao je Čađenović.

Ekipe Čistoće svakodnevno pokrivaju brojne lokacije na teritoriji Podgorice, a u prosjeku je angažovano 165 izvršilaca u tri smjene. Čađenović naglašava da imaju odličnu saradnju sa ostalim gradskim preduzećima.

“Imamo odličnu saradnju sa svim gradskim službama, zavisno od potreba, sve radi zadovoljavanja potreba građana i pravnih lica na prostoru Podgorice, opštine u okviru glavnog grada – Golubovci i opštine Tuzi”, naglasio je Čađenović, ponovivši apel građanima da pravilno odlažu otpad, jer na taj način najefikasnije štite životnu sredinu, a zaposlenima u Čistoći smanjuju obim nepotrebnog posla

 

 

Izvor: Pobjeda

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

04.02.2024. u 18:14h

04.02.2024. u 18:14h

Skip to content