Danilović: Očekujem da Đurović podnese ostavku, pozitivno sam iznenađen brzim dogovorom

Radio Titograd

02.09.2022, 14:23h

< 1 min

Zaista u ime stranke koja insistira od 30. avgusta na poštovanju izborne volje danas moramo biti zadovoljni jer se vraćamo na početak, kazao je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

“Sporazum je predstavljen, u njemu postoje vrlo jasno pobrojani koraci koji će dovesti do formiranja nove stare većine, nadamo se da u tom procesu neće biti iznenađenja.

Nadamo se da 41 poslanik potpisati odgovarajući akt kojim počinjemo izbor novog rukovodstva Skupštine. Dogovorili smo se da neke stvari završavamo konsenzusom, upornost se isplatila i ja sam zahvalan što smo stavili potpise svi bez izuzetka. Ne možemo očekivati da će sad neko odigrati iza leđa i da se daje mandat nekom ko većinu nema”, kazao je Danilović.

Važno je, kaže, da izbor novog rukovodstva i tehničke vlade počne već sjutra.

“Nemamo vremena da čekamo, treba da se dogovorimo oko mandatara i predsjednika Skupštine. Pozitivno sam iznenađen, nisam vjerovao da ćemo tako brzo uspjeti da se dogovorimo. UCG čestita svima koji su učestvovali.

Kao što smo i do sada radili, UCG stoji iza svog potpisa i očekujem da ćemo sjutra imati 41 potpis poslanika koji idu u izbor novog rukovodstva Skupštine”, dodao je.

Očekuje da predsjednica Skupštine Danijela Đurović podnese ostavku.

“Važno je da je stara parlamentarna većina stavila potpis na sve ovo što piše u sporazumu. Nadam se da će građani znati da poštuju to što smo ponovo zajedno”, zaključio je Danilović.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:10h

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:09h

Skip to content