Аukanović kampanju počinje iz rodnog Nikšića, podrška brojnih partija, udruženja i vanstranačkih ličnosti

Radio Titograd

26.03.2018, 00:00h

3 min

Аukanović kampanju počinje iz rodnog Nikšića, podrška brojnih partija, udruženja i vanstranačkih ličnosti

Predsjednička kampanja kandidata Demokratske partije socijalista Crne Gore Mila Аukanovića počinje u srijedu, 28. marta 2018, velikom konvencijom u Nikšiću, koja će biti održana u Sportskoj dvorani u 19 sati, saopšteno je iz DPS-a.

Аukanović je odlučio da predsjedničku kampanju započne iz rodnog Nikšića, a odvijaće se pod sloganom „Milo Аukanović – za stabilnost i napredak Crne Gore“.

“Danas je Državna izborna komisija potvrdila kandidaturu Mila Аukanovića za predsjednika Crne Gore, koju je svojim potpisom podržalo 60.528 građana.

S obzirom na to da je Milo Аukanović jedini kandidat građanske, multietničke i proevropske politike, njegovu kandidaturu su u najkraćem roku i jednoglasno do sad podržali tradicionalni koalicioni partneri: Socijaldemokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, Demokratska partija, ali i brojna udruženja crnogorskih iseljenika i veliki broj vanstranačkih ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

“Obnovili smo nezavisnost. Ispunili dug prema istoriji Crne Gore. Potrebno je definisati put ubrzanog ekonomskog razvoja. Ja snažno vjerujem u Crnu Goru kojoj ćemo obezbijediti evropski kvalitet života. Kada sam tvrdio da ćemo obezbijediti nezavisnost, da ćemo postati članica NATO, da ćemo obezbijediti napredak, sve smo to uradili. Zato mi građani vjeruju. Nastavićemo sa razvojem države na svim poljima i ići ćemo ka članstvu u EU. Potrebno je da na izborima dobijemo snažnu podršku i da u prvom krugu donesemo pobjedu evropske politike. Koristim priliku da se zahvalim aktivistima DPS-a koji su u nevjerovatnom roku od četiri dana uspjeli da skupe ovoliki broj potpisa i da na taj način potvrde moć infrastrukture naše partije i da onima kojima to nije jasno objasne zbog čega je to DPS toliko superiorna na političkoj sceni. Ovi izbori su ponovljeni plebiscit o strateškom pravcu razvoja Crne Gore”, poručio je ranije Аukanović.

Аukanoviću je podršku pružio predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović:

„Milo Аukanović je kandidat sa kojim smo ne tako davno obnovili državu i koji ima političku snagu, znanje i reputaciju da bude na čelu Crne Gore u zemlji članici Evropske unije. Socijaldemokrate žele predsjednika države sa kojim dijele bazične programske vrijednosti. Jednoglasna podrška Аukanoviću rezultat je zajedničkog istrajavanja svih progresivnih snaga u državi na vrijednostima nezavisne, građanske, multietničke, evropske i evroatlanske Crne Gore“, kazao je Brajović.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da Аukanović garantuje nastavak evropskog puta:

“Bošnjačka stranka će na predsjedničkim izborima 15. aprila podržati Mila Аukanovića, kandidata kojeg je predložila Demokratska partija socijalista i podržale ostale partije vladajuće koalicije. Parlamentarna većina, u kojoj učestvuje Bošnjačka stranka, treba da podrži zajedničkog kandidata koji, prije svega, garantuje nastavak evropskog puta Crne Gore. Za naš evropski put i stabilnost Crne Gore i regiona nema alternativu i sigurni smo da samo kandidat Аukanović može da doprinese tim važnim spoljno-političkim ciljevima. Bošnjačka stranka je uvijek bila na pravoj strani. Istorija je to pokazala u proteklih 12 godina koliko postojimo – od referenduma 2006. godine, preko donošenja Ustava, do integracija države u NATO savez i Evropsku uniju. Sve dosadašnje pobjede su bile zajedničke i želimo taj trend demokratskih procesa da nastavimo. Očekujemo da ćemo predsjednika države, iza kojeg smo stali, dobiti u prvom krugu”, naveo je Husović.

Poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrian Vuksanović je kazao da Аukanović potpuno zaslužuje njihovu podršku.

„On (Milo Аukanović) kao naš dugogodišnji politički partner sa kojim smo mi Hrvati, zajedno sa ostalim manjinama, ostvarili povijesne pobjede, čovjek koji je prepoznat kao glavni nosilac evropske ideje u Crnoj Gori i koji ima izražen senzibilitet prema pravima nacionalnh manjina, u potunosti zaslužuje naše povjerenje i podršku'', kaže Vuksanović.

“Uvjereni smo da je on personalna garancija evroatlanskih integracija, veoma dobrih odnosa sa zemljama u regionu i multietničke demokratije u Crnoj Gori DP će stoga svom svojom infrastrukturom podržati Аukanovića”, kazao je predsjednik Demokratske partije Fatmir Аeka.

 

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 10:40h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 10:31h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 10:27h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 08:37h

Sport, top2

31.03.2023. u 08:28h

Sport, top2

31.03.2023. u 08:25h

Skip to content