CRNOGORCI ništa ne prepuštaju slučaju: Novogodišnja putovanja rezervisali prije DVA MJESECA

Radio Titograd

01.12.2018, 00:00h

3 min

Gdje provesti „najluđu noć“, kakvu garderobu odabrati, samo su neka od pitanja koja „muče“ pripadnike oba pola. Ipak, primjetno da sve manje njih bilo šta prepušta slučaju, pogotovo kada je riječ o novogodišnjim putovanjima.

Da je zaista tako, potvrđuje nam i Milan Koprivica iz turističke agencije „Gallileo“, koji ističe da Crnogorci iz godine u godinu počinju ranije da planiraju gdje će otputovati za novogodišnje praznike.

„Sve češće primamo rezervacije za putovanja čak dva ili tri mjeseca prije samog polaska na putovanje, što u nekom prethodnom periodu svakako nije bila praksa. Novogodišnji praznici su posebno zanimljivi, možemo slobodno reći i najpopularniji za putovanja, pa smo prve rezervacije za novogodišnja putovanja imali već početkom oktobra mjeseca“, kaže Koprivica za Kolektiv.me.

Dakle, prvi jesenji dani su mnogima bili prava inspiracija da isplaniraju u kojem gradu širom Evrope će proslaviti Novu 2019. godinu.

Turistička agencija „Gallileo“ tradicionalno, uvijek ima najbolju ponudu raznovrsnih putovanja, pa svako ko prvi put odluči da otputuje van granica naše zemlje, ima prave „slatke muke“ šta odabrati. Putnicima je u ponudi čak 16 destinacija.

„Putnici obično biraju one destinacije na kojima do sada nisu bili, a koje su svakako zanimljive u periodu novogodišnjih praznika. Veliko interesovanje primjetno je za Maltu, Istanbul, Bukurešt, Atinu, Azurnu obalu, Italiju, Prag, Budimpeštu… Od destinacija u regionu, već godinama veliko interesovanje vlada za Ohrid i Split“, objašnjava Koprivica za naš portal.

Foto: budnews.hu

A koju destinaciju odabrati, umnoge zavisi od cijene aranžmana, na koju takođe utiče mnogo faktora.

Zavisno od toga da li se putuje avionom ili autobusom, koji hotel je u pitanju,… sve su to sitnice koje određuju krajnji iznos. Stoga su se u turističkoj agenciji „Gallileo“ potrudili da cijene aranžmana budu prihvatljive svima koji su planirali da putuju.

Tako se cijene pojedinih novogodišnjih putovanja kreću od 100 eura, koliko košta da praznike provedete u Ohridu.

„Naši aranžmani se kreću od 100€ koliko košta petodnevno putovanje na Ohrid, pa do 595€ koliko košta avionski aranžman za Maltu u trajanju od pet dana. Autobuski aranžmani su svakako povoljniji, tako da recimo putovanje u Milano košta 199€, u Atinu 185€, Istanbul 180€, Prag 260€, Budimpešta 209€, Bukurešt 169€… Kada aranžman podrazumijeva prevoz avionom, to automatski znači i nešto visočije cijene, tako da putovanje u Istanbul košta 425€, Napulj i Sorento 495€, Malta 595€, Rim 525€“, dodaje naš sagovornik.

U „moru“ ostalih praznika, Nova godina je nešto posebno, i bez konkurencije, upravo je ovo period kada ljudi najviše vole da putuju, odmore se od svakodnevnice, i u nekoj drugoj zemlji proslave ulazak u novu kalendarsku godinu.

Iz turističke agencije „Gallileo“, to i potvrđuju, ističući da iz godine u godinu raste broj zainteresovanih Crnogoraca koji u posebnom ambijentu velikih evropskih metropola žele da proslave novogodišnje praznike.

Foto: tooistanbul.com 

Iz agencije naglašavaju da svojim putnicima omogućavaju plaćanje aranžmana na rate, što je sjajna povoljnost.

„Trudimo se, koliko je to u našim mogućnostima, da putnicima što više olakšamo plaćanje aranžmana. Svakako da je plaćanje na rate jedna od povoljnosti koju putnici koriste u značajnoj mjeri, bilo da je to plaćanje na 3, 6 ili 12 rata”, kazao je Koprivica za naš portal.

I dok su Pariz, Rim Prag, Budimpešta, mjesta koja svojom prazničnom čarolijom iznova i iznova oduševljavaju naše građane, još jedna destinacija je sve popularnija.

Naime, prelijepa Malta sve više privlači pažnju putnika, a svi koji se odluče da na ovom ostrvu proslave Novu godinu, malo je reći da se oduševe.

„Destinacija koju mi posebno ističemo je Malta. Već nekoliko godinama organizujemo posebne čarter letove do ovog lijepog ostrva, koje uvijek opravda očekivanja putnika. Naravno tu su brojne metropole koje same po sebi privlače veliki broj turista, tako da je Nova godina u Pragu, Rimu, Budimpešti, Napulju, Milanu, Istanbulu, zaista nešto posebno i predlažemo svima koji su planirali da putuju, da posjete ove destinacije“, zaključio je Koprivica za Kolektiv.me.

Foto: insider.corinthia.com 

Za sve dodatne informacije, agenciju “Gallileo” možete kontaktirati na brojeve telefona: 020/229-590, 068/029-178, putem društvenih mreža, ili direktno posjetiti njihove prostorije, na adresi – Bulevar Džordža Vašingtona u Podgorici.

Podijeli na:

Magazin, top2,

23:15h

Titogradske vijesti, top1

28.11.2023. u 23:06h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2023. u 20:45h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2023. u 17:50h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2023. u 17:33h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2023. u 16:09h

Skip to content